HFSlogo2.jpg
En fiskefavoritt: Soyamarinert laks med ingefær & sesamfrø

En fiskefavoritt: Soyamarinert laks med ingefær & sesamfrø

Her har dere en enkel og veldig velsmakende lakserett. Som oftest steker/baker jeg laksefilet i ovnen med litt krydder på, men har jeg lyst til å variere med noe som smaker litt mer, er dette en sikker vinner. Laksen har fått følge av soyasaus, ingefær og sesamfrø, dvs en noe asiatiskinspirert kombinasjon. Laksefiletene kan serveres med det du måtte ønske, min absolutte favoritt i denne sammenhengen er 

mango- og avocadosalat

.

Denne gangen serverte jeg laksen med en grønn, frisk og lett salat bestående av frisk spinat, soyabønner, bønnespirer, avocado og grønt eple. Veldig vellykket det også, her er det bare å slå seg løs med tilbehøret. Hvis du har lyst på en sushi-inspirert variant, anbefaler jeg soyalaksen servert med ris, avocado, agurk og soyabønner. Bruk det du har og det som lyster mest! Er du glad i wasabi, er det også veldig godt ved siden av.

Soyamarinert laks med ingefær & sesamfrø

4 porsjoner

4 ferske laksefileter

1 ss olivenolje

2 ss soyasaus

1 ss flytende honning

en bit fersk ingefær, finhakket

salt & pepper

sesamfrø

Finhakk ønsket mengde ingefær, og bland det sammen med honning, soyasaus, olivenolje salt og pepper i en bolle. Ha sesamfrø utover en liten tallerken. Vend laksefiletene godt i marinaden en og en, før du har dem over på tallerkenen med sesamfrø. Vend filetene i sesamfrø, slik at hele fileten er dekket. Dette vil gi laksen et deilig og sprøtt lag. Plasser de marinerte laksefilene på et stekebrett eller i en ildfast form. Har du mere marinade igjenn, kan du gjerne fordel den over filetene. Stek fisken i ovnen i 10-15 min, til den er helt gjennomstekt og har fått ett sprøtt ytre. Server med ønsket tilbehør.

nav.pagination {display;}
Matmuffins med fetaost & spinat

Matmuffins med fetaost & spinat

Lun salat med ovnsbakt søtpotet, brie & permesan

Lun salat med ovnsbakt søtpotet, brie & permesan