HFSlogo2.jpg
Fargerik bønnesalat med fetaost & posjert egg

Fargerik bønnesalat med fetaost & posjert egg

Lunsj for meg består veldig ofte av en salat av et eller annet slag. Det innvolverer også ganske så ofte egg, i en eller annen form. Jeg varierer i det uendelige, helt ut i fra hva jeg har tilgjengelig i kjøleskapet. Denne fargesprakende herligheten er intet unntak. Man tar det man har, og vips, herlig, happy, fargerik lunsj. Utgangspunktet bak denne salaten var en rest av sorte bønner, etter å ha laget 

en sjokoladekakefavoritt

.

Bønnene fikk selskap av diverse fargeglade grønnsaker, som søtpotet og erter, i tillegg til fetaost og egg. Har du ikke søtpotet, kan du gjerne bruke gulrot istedet.

En ny favoritt når det kommer til tilbredning av egg, er posjering. Det er en relativt ny oppdagelse for meg, og jeg ble både glad og overrasket når jeg fant ut hvor lett det faktisk er! Kok opp vann med litt salt og eddik / saft fra sitron. Eddik eller sitronsaft gjør at egget lettere holder seg sammen. Ha egget (helst romtemperert) i en liten bolle. Det er viktig at plommen er hel. Vannet skal såvidt koke. Bruk en visp el. og visp opp vannet, før du raskt slipper egget ned i ''hullet'' midt i vannet. La vannet roe seg litt ned, og samle evt hvitten raskt med en skje. La egget koke i ca 4 min, før du tar det opp av vannet med en hullsleiv. Når man er proff kan man visstnok koke flere egg av gangen, men det har jeg foreløpig ikke turt å prøve meg på, så jeg har gått for ett og ett egg i en stor kjele.

Fargerik bønnesalat med fetaost & posjert egg

2 posjoner

en boks sorte bønner (ca 170 g)

200 g frosne erter

1 søtpotet

ca 15 cm agurk

1 avocado

en neve fersk persille eller annen fersk krydderurt (kan sløyfes)

ca 75 g fersk fetaost i blokk

2 posjerte egg (evt kokte)

saften fra 1/2 sitron

3-4 ts olivenolje

salt & pepper

Del søtpoteten i småbiter, og gi søtpotet og erter et raskt oppkok. Skjær agurk og avocado i biter. Vend sammen bønner og grønnsaker. Lag dressing av sitronsaft, olivenolje, salt og pepper, og vend inn i salaten. Dryss over smuldret fetaost og persille, før du topper med posjerte egg. Raskt, godt, sunt, enkelt og med en fargekombinasjon til å bli glad av. Eat the rainbow!

nav.pagination {display;}
Vafler med banan & spelt

Vafler med banan & spelt

Sommerfrokost-favoritt: ''Kjøleskapsgrøt''

Sommerfrokost-favoritt: ''Kjøleskapsgrøt''