HFSlogo2.jpg
Sommerfrokost-favoritt: ''Kjøleskapsgrøt''

Sommerfrokost-favoritt: ''Kjøleskapsgrøt''

Som nevnt tidligere er nok frokosten mitt favorittmåltid. Den kjente og kjære havregrøten er, sammen med

verdens beste granola

,

 en favoritt og gjennganger på frokostfronten. Når det blir varmere i været og sommeren nærmer seg, får jeg lyst på litt lettere og kjørligere varianter, og bytter gjerne ut den varme varianten med en litt kjøligere utgave. ''Kjøleskapsgrøt'', også kjent som ''overnight oats'' eller ''Bircher muesli'', er rett og slett en type kald havregrøt, som lages ved å la havregryn trekke i melk eller yoghurt over natten. Det finnes uendelige variasjonsmuligheter med smak og tilsetninger her. Kanel (selvfølgelig), kardemomme og gjerne litt ren vanilje er supert i denne sammenhengen. Det kan også anbefales å blande inn ulike typer nøtter og frø. Jeg pleier å bruke linfrø eller chiafrø, da de, i tillegg til sitt gunstige innhold av fettsyrer, bidrar til å skape en sammenhengende konsistens. For de av dere som ikke kjenner til chiafrø, så kan jeg informere om at det er et lite superfrø med skyhøyt omega-3 og proteininnhold, med en ekstrem absorberingsevne. Chiafrøene får en litt geleaktig konsistens når de trekker til seg væske, så det kan være litt smak og behag. De er også helt supre for fordøyelsen. Chiafrø fås på helsekosten. Linfrø funker litt på samme måten, og er også finfint i denne sammenhengen. Bruk det du har. Fungerer også utmerket kun med havregryn.

Som væske kan du bruke alle slags melketyper. Kan anbefale både soyamelk og havremelk, hvis du skulle ha behov for litt variasjon på den fronten. Bland også gjerne inn et par ss yoghurt naturell, for en litt tykkere konsistens. Hvis du har en god naturlig eplemost tilgjengelig, er det helt nydelig å trekke havregrynene i en blanding av eplemost og melk. Eventuelt kan du blande inn et par ss usøtet eplesyltetøy rett før servering. Som dere forstår; variasjonsmulighetene ved denne frokosten er uendelige! Også er det selvfølgelig helt obligatorisk å toppe med en masse digg frukt og bær og akasie-honning! Yum.

Kjøleskapsgrøt

1 posjon

1 dl havregryn (40 g)

1 ss linfrø / chiafrø

1,5 - 1,75 dl valgfri melk

1 ts kanel

1 ts kardemomme

Bland alt sammen i en boks med tett lokk, og sett i kjøleskapet over natten. Rør om neste morgen, tilsett evt litt eplesyltetøy, i tillegg til honning og evt mer kanel. Topp med banan, kiwi, jordbær og blåbær (min favoritt) eller hva som helst annet du måtte lyste av frukt og bær! ENJOY.

nav.pagination {display;}
Fargerik bønnesalat med fetaost & posjert egg

Fargerik bønnesalat med fetaost & posjert egg

Sommerkake med bær & mørk sjokolade

Sommerkake med bær & mørk sjokolade