HFSlogo2.jpg
Grillede scampispyd m. hvitløksmarinade + salat m. fullkornsris & ovnsbakte grønnsaker

Grillede scampispyd m. hvitløksmarinade + salat m. fullkornsris & ovnsbakte grønnsaker

Nå er endelig sommernorge på sitt beste, og solen skiner på de aller fleste. Veldig etterlengtet! Nå om sommeren har jeg bare lyst på lett og frisk mat, og middagene om dagen består derfor veldig gjerne av salater i ulike kombinasjoner, med ulikt tilbehør. Tipper det er situajonen for mange av dere der ute også! Her kommer derfor en lett, sommerlig og innmari god sommermiddag.

Scampi er en sommerfavoritt, og jeg prøver stadig ut nye marinader for det parfekte resultatet. Denne ble faktisk innmari god, i følge min kjære mamma noe av det bedre hun har spist på lenge. Suksess, med andre ord. Hvitløk er obligatorisk i marinader (og forsåvidt i det meste annet jeg lager..). Nå som jeg er hjemme på sommerferie er jeg så heldig å ha en stor potte med deilige krydderurter stående rett utenfor, noe som gjøre matlagningen ekstra morsom. Denne gangen var det kruspersille som fikk gjennomgå. Salten er en perfekt blanding av lunt og friskt, samtidig som fargene er til å bli glad av. Jeg har en sterk dille på ovnsbakt søtpotet om dagen, kunne spist det hver dag uten å bli lei. Det er derfor en sentral ingrediens i mange av salatene jeg lager om dagen.. Denne gangen kombinerte jeg med fullkornsris og kikrter, en veldig smakfull kombinasjon. Lett og frisk sommermiddag!

Scampispyd m. hvitløksmarinade

3-4 porsjoner

500 g scampi

4 fedd hvitløk

1/2 chilli

en stor neve finhakket kruspersille

1 ss olivenolje

1 ss sesamolje (kan byttes ut med olivenolje)

salt og pepper

grilspyd i tre

Rens scampiene. Finhakk hvitløk og chilli, og bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Vend scampiene godt inn i blandingen, og la de stå kaldt minst en halv time. Tre scampi på spyd, og legg spydene på en plate med bakepapir. Grill i ovnen med varmluft og grillelement ca 3 min på hver side, evt litt lengre uten varmluft. 

Salat med fullkornsris og ovnsbakte grønnsaker

3-4 posjoner

2 mellomstore søtpoteter

2 rødløk

1 liten paprika

125 g fullkornsris

en boks kikerter (170 g)

en god neve sukkererter

3 never ruccola

2 never fersk spinat

evt fetaost 

Kok risen etter anvisning på pakken. Skrell søtpotetene. Del søtpotet, løk og paprika i biter, og fordel på en bakeplate. Ringle over litt olivenolje, salt og pepper, og bak i ovenen i ca 10 min på 220 grader. Snitt sukkererter, og vend sammen alle ingediensene til salaten i en bolle. Server gjerne salaten med litt fersk fetaost. Nyt salaten med scmpispydene, og du har smaken av sommer på tallerkenen!

nav.pagination {display;}
Iskrem på 1-2-3: Banan-sjokolade-is

Iskrem på 1-2-3: Banan-sjokolade-is

Vafler med banan & spelt

Vafler med banan & spelt