HFSlogo2.jpg
Gjesteoppskrift: Martins fantastiske søtpotetgnocchi med tomatsaus

Gjesteoppskrift: Martins fantastiske søtpotetgnocchi med tomatsaus

Nå skal skal jeg presentere dere for en oppskrift som jeg har vært så heldig å bli introdusert for av en likesinned foodie ved navn Martin. Martin er den første jeg har møtt som har like dilla på søtpotet som meg (hvilket sier litt), og når han fortalte om denne oppskriften var det en selvfølge at den måtte deles med folket. Gnocchi er jo originalt en type potet-pasta. Nå har det seg slik at hverken Martin eller jeg er spesielt fan av vanlig potet i sin originale form, ikke at det er noe i veien med potet, den har bare ofte fare for å bli litt tam og kjedelig i smaken. Og helt ærlig, hvorfor spise vanlig potet, når du heller kan spise søtpotet? Søtpoteten danker ut den gode gamle poteten når det kommer til næringsinnhold på alle områder, med høyt innhold av fiber, vitaminer (spes. A + C) og ekstreme mengder betakaroten. Martin og jeg er i alle fall enige om at vi har en vinner. Derfor ble det gnocchi av søtpotet, for både smaken og helsa! Og med en superdigg tomatsaus til, ble dette storsuksess.

Martins fantastiske søtpotetgnocchi med tomatsaus

Nok til 2 pers og flere restemiddager

GNOCCHI

2 søtpoteter

200 g grovt mel + litt hvetemel til elting

1 egg

1 ts spisskummin

1 ts karri

salt + pepper

evt litt vann

TOMATSAUS

2-3 fedd hvitløk

3 sjalottløk

1/2 chilli (hvis du vil)

2 tomater (hvis du har)

1 ss tomatpuré

2 bokser hakkede tomater

1 ss karri

1 ss oregano / basilikum / timian

1 ss sukker

1 boks røde kidneybønner

olje + salt og pepper

Del søtpotetene i biter (behold gjerne skallet på), og kok dem møre. Mos søtpotetene med en gaffel, eller evt et mer egnet redskap (eks typ ''potetmoser''), hvis du skulle være så heldig å ha det. Vend inn egg, krydder og mel, til du har en passe fast konsistens. Deigen skal kunne formes til tynne pølser, så juster evt med mer mel, til det lar seg gjøre. Trill tynne pølser av hele deigen, og del dem i små biter på ca 2-3 cm. Slipp gnocchiene etter tur i lettsaltet kokende vann (ikke alle på en gang, dette tar litt tid, denne retten krever både kjærleik og tålmodighet), og la dem koke i ca 3 min før du tar dem opp, lar dem renne av seg og legger dem i en bolle. Fortsett til alle er kokt.

Finhakk hvitløk og sjalottløk, og stek det gyldent i litt olje. Tilsett hakkede ferske tomater (hvis du har, ikke et must..), og krydder, og fres alt lett sammen. Rør inn tomatpuré, hakkede tomater og bønner, og smak til med sukker, salt og pepper. La sausen småputre en stund, så smakene får satt seg skikkelig.

Server gnocchi med pastasausen, og hvis du er i det eksklusive hjørnet - gjerne litt revet permesan, fersk basilikum og en digg rødvin. NAM.

nav.pagination {display;}
Saftige eplemuffins med gulrot & banan

Saftige eplemuffins med gulrot & banan

Quinoasalat m. grønne bønner, ovnsbakte grønnsaker & grillet halloumi

Quinoasalat m. grønne bønner, ovnsbakte grønnsaker & grillet halloumi