HFSlogo2.jpg
Spinatomelett m. cottage cheese & freesh salat

Spinatomelett m. cottage cheese & freesh salat

Omelett er enkel, rask og sunn hverdagsmat. Jeg synes omeletten er innmari annvennelig, for den fungerer like fint til frokost, lunsj og som en lett middag, så lenge man tilpasser innholdet litt. Denne varianten slang jeg sammen en ettermiddag kjøleskapet var nesten tomt og jeg ville ha en rask og lett middag. Det som befant seg i skuffer og skap var 3 egg, en kjip rest nederst i cottage cheeseboksen, en halvgammel rødløk, en slapp gulrot og litt frossne grønnsaker. Det ble på under 20 min forvandlet til en fresh og fargefin liten salat og en skikkelig smaksrik og digg omelett. Resultatet ble så bra at jeg fant ut at jeg like så greit kunne dele det med dere. I tillegg så passer det jo utmerket med en liten omelettoppskrift nå i disse påsketider, gjør det ikke?

Jeg er så heldig å ha en søt liten enmanns-stekepanne, som er perfekt til å lage små omeletter i. Har du ikke det kan du feks bruke en liten ildfast form, og sette alt inn i ovnen. Evt kan du dobble oppskriften og bruke en vanlig stekepanne. Hvis du lager denne oppskriften i en stor panne, vil omeletten bli litt flat og tørr, så jeg anbefaler i så fall å heller lage litt mer. Omeletten holder seg fint noen dager i  kjøleskapet, og er jo perf nistemat til dagen etter uansett! Bruk forøvrig det du har, litt stekt paprika / sopp / potet / brokkoli (osv) ville gjort seg utmerket i denne omeletten, og du kan fint droppe både erter og spinat. Se på det som inspo til et raskt, enkelt og sunt hverdagsmåltid, eller et fargefint tilbehør til påske-tapas-bordet. Valget er ditt, omelett kan jo varieres i det uendelige!

Spinatomelett m. cottage cheese

1-2 posjoner

3 egg

2 ss cottage cheese

1 liten rødløk

1 fedd hvitløk (kan fint droppes)

6 puter frossen spinat / en neve fersk spinat

en neve grønne erter

1 ss fetaost / permesan

olivenolje

salt + pepper

Skjær rødløk i skiver og finhakk hvitløk. Stek løken gylden på middels varme i litt olivenolje i en liten stekepanne. Tin frossen spinat og erter, eller finhak fersk spinat. Visp sammen egg, cottage cheese, salt, pepper, erter og spinat i en liten bolle. Ha halvparten av løkblandingen ut av stekepannen, hell i egg-spinat-røra og topp med resten av den stekte løken og evt litt fetaost eller revet permesan. Stek på lav varme med lokk på stekepannen i ca 10 min, til eggene har satt seg og omeletten har stivnet helt.

Freesh salat

Lag ønsket mengde, dette holder til 1 pers

1 neve ruccolasalat

1 gulrot

1 bit agurk

olivenolje

salt+pepper

Skrell gulroten og skjær den i fine spaghetti-strimler med en potetskreller el. Vend sammen agurkskiver, gulrotstrimler og ruccola. Topp med litt olivenolje og salt og pepper, og server som tilbehør til omeletten.

ENJOY & GOD PÅSKE, alle fine!

nav.pagination {display;}
GOD PÅSKE: påske-godis-kuler m. dadler, aprikos & kokos

GOD PÅSKE: påske-godis-kuler m. dadler, aprikos & kokos

HURRA for happy oppskrift #100 & søtpotetbrownie m. peanøttsmør!

HURRA for happy oppskrift #100 & søtpotetbrownie m. peanøttsmør!