HFSlogo2.jpg
Ovnsbakte spelt-crepes m. grønnsaker & brie

Ovnsbakte spelt-crepes m. grønnsaker & brie

Pannekaker er jo alles barndomsfavoritt, så hvorfor ikke lage en litt sprekere utgave av barndomsminnene? Pannekaker med sukker er og blir godt, men en ernæringsmessig, velbalansert middag, det blir det dessverre aldri dere. Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt, og resultatet ble ovnsbakte speltpannekaker, fylt med grønnsaker og ost. Suksess, sier jeg bare! Perfekt middag, servert ved siden av en frisk salat. 

OVNSBAKTE SPELT-CRÊPES m. grønnsaker & brie

5 crepes

4 egg

3,5 dl mel (jeg brukte 50/50 grov og fin spelt)

7 dl melk (evt 5 dl melk + 2 dl vann)

1 ss olivenolje

1 krm salt

1 krm pepper

1 ts bakepulver

en neve finhakket fersk basilikum (hvis du har!)

smør til steking

Visp sammen alle ingrediensene til røra i en bolle. La gjerne stå en liten stund før du steker, men det er ikke et must. Stek passe tykke pannekaker i en stor stekepanne. Jeg fikk 5 store, relativt tykke pannekaker.

FYLL

3 fedd hvitløk

1 chilli

1 paprika

1/2 squash

2 tomater

3 hvite neper

1 ss karri

fersk timian, rosmarin, basilikum – bruk det du har av krydder!

salt + pepper

olivenolje

noen skiver brie

permesan

Her kan du gjerne bruke det du har av grønnsaker tilgjengelig. Jeg hadde tilfeldigvis et par neper til overs, har du ikke det kan du feks bruke gulrøtter, kikerter eller aubergine, det er jeg sikker på at blir like godt. Del grønnsakene i passe biter og stek alt i olivenolje i en panne. Tilsett krydder etter ønske, jeg anbefaler å krydre godt her. Har du ikke ferske krydderurter kan du bruke tørket krydder i stedet.

Legg en god stripe med grønnsaksfyll på hver pannekake, og topp med brie, før du ruller dem sammen og plasserer dem på en bakeplate. Riv godt med permesan over pannekakene før de går i ovnen, og topp gjerne med litt ekstra krydderurter hvis du er så heldig å ha det tilgjengelig! Bak i ovnen på 200 grader i ca 10 min, til osten er smeltet.

Server pannekakene med en frisk salat som tilbehør. Perfekt lun og god, sommerlig, vegetarmiddag!

nav.pagination {display;}
Restegrøt & tilbake til hverdagen

Restegrøt & tilbake til hverdagen

Sommertapas!

Sommertapas!