HFSlogo2.jpg
Ovnsbakt blomkål m. fresh tomatsalat & hvitløksbønner

Ovnsbakt blomkål m. fresh tomatsalat & hvitløksbønner

Denne retten er inspirert av noe jeg fikk servert på en kul restaurant når jeg var i New York forrige helg. Jeg har sett flere liknende oppskrifter tidligere, men aldri prøvd å bake en hel blomkål selv før. Den jeg fikk I NYC var toppet med rosiner, fennikkel og persille, som gav den en utrolig avbalansert smak av søtt og friskt og crispy. Jeg laget i stedet en fresh og veldig smaksrik tomatsalat som jeg serverte ved siden av, og det ble rett og slett innmari digg! Blomkål får en herlig, nøtteaktig smak når den bakes, og når du baker et helt blomkålhodet, får du nesten en slags ''blomkålsbiff''. Passer perfekt nå som blomkålhodene er freshe og i sesong. Kjøp økologisk, fersk, norsk blomkål, hvis du finner!

Ovnsbakt blomkål m. fresh tomatsalat & hvitløksbønner

2-3 pers

OVNSBAKT BLOMKÅL

1 blomkålhode

1 ts karri

1 ts gurkemeie

1 ts paprikapulver

1 ss olivenolje

salt + pepper

Gni krydder og olivenolje inn i blomkålhodet, plasser på en bakeplate, og bak hele blomkålen i ovnen på 200 grader i ca 45 min, gjerne varmluft. Følg med og pass på at blomkålen er mør helt gjennom, før du tar den ut. Blir den brent i overflaten, kan du sette den et hakk ned i ovnen, men den skal være fin og gyllen utenpå.

TOMATSALAT

3 store tomater

15 sorte oliven

4 stk soltørket tomat, evt 2 ss finhakket

4 tørkede aprikoser

2 ss kapers

en god neve fersk, finhakket persille

salt + pepper

Finhakk tomat, soltørket tomat, sorte oliven, persille og aprikos, og vend det hele sammen med kapers og litt salt og pepper.

HVITLØKSBØNNER

ca 200 g grønne bønner / haricot verts

et fedd hvitløk

1 ss olivenolje

salt + pepper

Gi bønnene et raskt oppkok, hell av vannet og skyll raskt i kaldt vann, for å bevare sprøheten. Finhakk hvitløk, og vend sammen bønner, hvitløk og krydder i en liten bolle.

Blomkålen kan skjæres i stykker og serveres sammen med tomatsalat og bønner. Jeg serverte dette med et stykke blåmuggost ved siden av, og det passet perfekt ved siden av den nøtteaktige blomkålen og den freshe salaten. Anbefales! Spis og nyt.

nav.pagination {display;}
Salat m. søtpotet, hjertesalat & amarant

Salat m. søtpotet, hjertesalat & amarant

Crunchy granola m. dadler & banan

Crunchy granola m. dadler & banan