HFSlogo2.jpg
Høstpai m. kantarell, spinat & feta

Høstpai m. kantarell, spinat & feta

Høsten er her, og med den en masse fine, ferke, norske råvarer i butikken. Jeg ble fristet av fersk løk, og kantareller, og resultatet ble denne deilige paien, fyllt med det høsten har å by på. Jeg laget paien både glutenfri og laktosefri, grunnet besøk med allergier. Derfor brukte jeg laktosefri fetaost, og glutenfri grov melblanding i paiskallet. Trenger du ikke å ta hensyn til dette, kan du fint bruke oppskriften på paibunn jeg har gitt publisert tidligere 

her

. I steden for glutenfri melblanding, kan du bruke en blanding av finmalt og sammalt mel, eller bytte ut noe med maismel, kikertmel eller bokhvetemel. Mulighetene er mange, og alt blir bra, så bruk det du har.

Høstpai m. kantarell, spinat & feta

1 paiform

BUNN

3 dl mel, gjerne litt grovt

1 krm salt

3 ss olivenolje

1 ss kokosolje

2 ss vann

Vend sammen alle ingrediensene til en tykk deig. Har du ikke kokosolje, kan du fint bare bruke olivenolje, evt bare bytt ut alt med smør. La deigen hvile en halvtimes tid i kjøleskapet før du presser den ut i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel, og forstek paibunnen i ca 10 min på 200 grader. 

FYLL

3 ferske rødløk m. stilk, evt 3 små vanlige

200 g kantareller

4 never fersk spinat

2 fedd hvitløk

100 g fetaost

6 egg

1 dl melk (jeg brukte soya)

1 ts rosmarin, fersk eller tørr

olivenolje

salt + pepper

Del rødløk i to, og bak dem i ovenen på en plate i ca 10 min ved 200 grader. Dette kan du fint gjøre samtidig som paiskallet forstekes. Stek hvitløk, sopp og spinat i litt olje i pannen, til soppen blir gylden og spinaten faller sammen. Fordel grønnsaker og smuldret fetaost i det forstekte paiskallet. Pisk sammen egg, melk og krydder, og hell eggeblandingen over grønnsakene. Stek paien i ovnen på 200 grader i 25-20 min. Nyt smak av høst, gjerne servert ved siden av en salat!

nav.pagination {display;}
Linsesalat m. ovnsbakt gulrot & blåmuggost

Linsesalat m. ovnsbakt gulrot & blåmuggost

Salat m. søtpotet, hjertesalat & amarant

Salat m. søtpotet, hjertesalat & amarant