HFSlogo2.jpg
DIY kokos-sjokolade & marsipanegg + GOD PÅSKE!

DIY kokos-sjokolade & marsipanegg + GOD PÅSKE!

I annledning påske og ferie og solskinn ( i Bergen..) og alt som er fint, synes jeg det er på sin plass i gi dere oppskriften på noen skikkelige godsaker, og et aldri så lite påskeegg! Den gode gamle ''Bounty'' sjokkisen har fått en liten oppdatering og kan nesten kalles sunt godteri. Marsipan er jo en klassisk påskefavoritt, og et must i ethvert påskeegg, spør du meg. Marsipan er i utgangspunktet full av mye god næring fra mandler, så lenge du lager den selv, og kan fint oppdateres et hakk og lages med altenativ søtning, hvis du skulle ønske en sukkerfri utgave. Dette lille påskeegget ble fyllt med saftig kokossjokkolade og marsipanegg dyppet i kokos og mørk sjokolade. Du kan selvfølgelig gjøre hva du vil med marsipanen, men litt sjokolade løfter den mange hakk, så det vil jeg absolutt anbefale. Jeg dyppet den faktisk i 90% sjokolade, hvilket passet godt med den søte marsipanen, men her er det bare å bruke den sjokoladen du liker. Kokos-sjokkis aka ''Bounty'' består kun av kokos, litt søtning og mørk sjokolade, og er enklere enn man skulle tro og slenge sammen. Påskegodis nytes selvfølgelig aller helst i solveggen med en kopp god kaffe! GOD PÅSKE!

Kokos-sjokolade

ca 20 stk

300 g kokosmelk

ca 150 g kokosmasse

1 ss kokosolje

2 ss sukker eller annen valgfri søtning, jeg brukte steviapulver

en klype salt

ca 200 g mørk sjokolade, 70-90%

Varm kokosolje, søtning og kokosmelk i en liten kjele, til alt er løst seg opp. Vend inn en liten klype salt og kokosmasse. Juster med kokosmasse til du har en tykk kokoskrem. Kle en liten brødform el. med alluminium- eller plastfolie, og press kokosmassen ut i formen, til en flat plate. La stå kaldt i minst 30 min, gjerne over natten. Skjær den avkjølte kokosplaten i bite med ønsket størrelse, jeg fikk 20 biter. Kokosmassen smaker godt som den er, så du kan godt beholde noe biter som kokosgodis uten å dyppe i sjokolade, men det er selvfølgelig aller mest stas med sjokoladetrekk. Hvis kokosen smuldrer seg litt, kan du bare presse bitene sammen med hendene. Smelt sjokolade i vannbad, og vend hver kokosbit til den er helt dekket. Sett på et brett el. og avkjøl i kjøleskapet. Kan oppbevares i en tett boks i ca en uke.

Marsipanegg m. sjokolade- & kokostrekk

ca 10 stk (oppskriften kan gjerne dobbles)

1,5-2 dl mandelmel (mel av skoldede mandler)

1 dl melis (sukrinmelis kan benyttes hvis du ønsker en sukkerfri variant)

en klype salt

1 eggehvitte

sjokolade til pynt, gjerne 70%

revet kokosmasse

Mandelmel kan du fint lage selv, ved å skolde mandler og male dem til mel. Dette er litt tidkrevende, da mandlene må tørke helt før de lages mel av, så ferdig kjøpt mandelmel er en rask og lettvin løsning hvis du vil spare tid. Vend sammen melis, mandler, litt salt og eggehvitte til en fast marsipan-deig. Rull kuler av deigen, dypp i smeltet sjokolade og kokos. Avkjøl i kjøleskap til sjokoladen er stivnet, og oppbevar i en tett boks. Holder seg fint i over en uke. Enkelt digg på 1-2-3!

nav.pagination {display;}
Søtpotetvafler

Søtpotetvafler

Tapas: Aubergineruller m. ricotta- & cottage cheese

Tapas: Aubergineruller m. ricotta- & cottage cheese