HFSlogo2.jpg
Grønn grønnsakslasagne m. spinat, mozzarella & søtpotet

Grønn grønnsakslasagne m. spinat, mozzarella & søtpotet

Denne lasagnen er innamri grønn og fin og full av smak. Perfekt vegetarmat, spør du meg - dette burde tilfredsstille de aller fleste! Lasagnen er full av masse god næring, med gode proteiner fra linser, cottage cheese og mozarella, masse fiber fra grønnsakene og en haug med vitaminer. Skikkelig nærings-boost dette her altså. Bruk gjerne fullkornspasta i lasagneplatene, men dette er ikke noe must. Lasagnen er fin hverdagsmat, men passer også supert hvis du har gjester på besøk. Server gjerne med en frisk salat, eller bare en god dose ruccola!

Grønn grønnsakslasagne m. spinat, mozzarella & søtpotet

4-5 pers

6 lasagneplater, gjerne fullkorn

2 søtpotet

en pose frossen spinat (500 g)

600 g erter

en stor gul løk

2 fedd hvitløk

1/2 chilli

1 ts karri

olivenolje

salt + pepper

vann

500 g cottage cheese

en boks brune linser (170 g)

en mozarella

permesan

Begynn med å skjære tynne skiver av søtpoteten, plasser på en bakeplate, ringle over litt olivenolje, salt og pepper og bak i ovnen i ca 10 min. Lag den grønne sausen ved å steke løk, hvitløk og chilli i olje og krydder i en stekepanne. Ha frossen spinat og erter i stekepannen og varm opp til alt er tint. Ha blandingen over i en bolle, og miks til en jevn saus med en stavmikser - evt kan du bruke en blender. Juster med litt vann til sausen er passe flytende, det skal være en relativt tykk spinatkrem.

Fordel ingrediensene lagvis i en ildfast form. Begynn med et lag lasagneplater, fyll på med et lag grønn saus, deretter et lag med søtpotet, cottage cheese og linser. Legg så et nytt lag lasagneplater, spinat, linser, cottage cheese og topp med søtpotetskiver og mozzarella. Ha gjerne en god dose revet permesan på toppen. Ha i ovnen på varmluft i 200 grader i ca en halvtime, til lasagneplatene er ferdig. Server med en frisk salat.

nav.pagination {display;}
Lunsjtips: Proteinrik salat m. røkelaks, egg & kikerter

Lunsjtips: Proteinrik salat m. røkelaks, egg & kikerter

Havrescones m. dadler & rosin

Havrescones m. dadler & rosin