HFSlogo2.jpg
Hvit pizza m. grønnkål, snøfrisk & søtpotet

Hvit pizza m. grønnkål, snøfrisk & søtpotet

Pizza er en rett som kan varieres i det uendelige, og jeg har tidligere delt flere oppskrifter på mine favoritter. Den jeg lager aller mest er nok 

pizza med blåmuggost og spinat

, og denne varianten er så absolutt i samme sjanger. Her brukte jeg snøfrisk i bunn, hvilket gir en innmari saftig pizza! Topp med det du vil av grønnsaker, men denne komboen ble ganske perf!

Pizza m. grønnkål, snøfrisk & søtpotet

1 tynn pizza

DEIGEN

4 dl fin spelt (evt vanlig hvetemel)

25 g gjær

1 klype salt

1 ss olivenolje

1,75 dl lunkent vann

Løs gjæren i vannet, rør evt tørrgjær inn i melet. Bland væsken med det tørre. La deigen heve i minst 1 time.

TOPPING

2 fedd hvitløk

en boks snøfrisk / evt annen naturell kremost

1 ss olivenolje

salt & pepper

noen never finhakket grønnkål (evt spinat)

1/2 stor søtpotet

1/2 rødløk

1 paprika

5-6 sjampinjong

100 g blåmuggost

1 ss hakket soltørket tomat

Kjevle ut deigen til en tynn bunn. Deigen kan være litt vanskelig å jobbe med, så juster gjerne med mer mel, til du klarer å forme en tynn bunn på en bakepapirkledd stekeplate. Smør kremosten utover pizzabunnen. Finhakk hvitløk, dryss det over bunnen, og ringle over litt olivenolje, salt og pepper. Fordel deretter finhakket grønnkål utover pizzabunnen. Skrell søtpoteten og skjær den i tynne skiver. Fordi dette er en pizza med relativt tynn bunn, skal den ikke ha lang tid i ovnen. Det kan derfor være lurt å forberede søtpoteten litt på forhånd, slik at den blir ferdig og myk. Jeg la de tynne søtpotetskivene på et fat, og gav dem rett og slett 1 min i mikroen. Så lenge skivene er veldig tynne, vil det nok gå greit å ha dem rå rett på pizzaen, men du kan evt gi skivene noen minutter i ovnen på forhånd, før du har dem inn i ovnen oppå pizzaen. Fordel søtpotetskivene utover pizzaen. Skjær rødløk i tynne skiver, og fordel rødløk, skivet sopp, paprikabiter og soltørket tomat utover pizzaen. Topp med små biter / skiver av blåmuggost. Stek ved 225 grader i 10-15 min. Nyt!

GOD HELG!

nav.pagination {display;}
Crispy nøttekjeks (perf til ost!)

Crispy nøttekjeks (perf til ost!)

Sjokoladekrem m. avocado & dadler

Sjokoladekrem m. avocado & dadler