HFSlogo2.jpg
Crispy nøttekjeks (perf til ost!)

Crispy nøttekjeks (perf til ost!)

Komboen ''ost & vin'' er vel en kjent og kjær gjennganger for mange. Jeg har noen favoritter som ofte hører med i den sammenhengen, blandt annent

frukt- & nøttebrødet

 som lages igjen og igjen og igjen - det blir alltid suksess. Det nyeste tilskuddet er disse små, crispy sakene. De er helt perf som tilbehør til ost, og enkle å slenge sammen hvis du innviterer til spontan hygge. Du kan bruke det du har av nøtter / frø, så her er det bare å bruke oppskriften til inspo og slenge sammen noe ut i fra hva som finnes i skuffer og skap. I tillegg til brød og kjeks (og seff en haug med digg OST) er mine favoritt-tilskudd til bordet i en slik setting bla godt syltetøy, fiken, oliven, druer, pærer og paprika. HYGGE blir det jo uansett - la deg inspirere, så håper jeg det smaker!

Crispy nøttekjeks

en bakeplate

1 dl havregryn

300 g div nøtter og frø (linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, gresskarfrø, valnøtter, mandler ect.)

1 klype salt

1 egg

ca 2 ss vann

Mal mel av havregryn og nøtter med en foodprosessor eller blender. Vend sammen alle ingrediensene til du har en fast deig. Kjevle eller press ut deigen på en bakeplate kledd med papir. Hvis du kjevler, kan det lønne seg å dekke deigen med et bakepapir, for det kan bli litt klissete. Når du har en jevn plate med tykkelse på 2-3 mm, kan du skjære ut ønskede mønstre / ruter og steke platen ved 200 grader i 10-15 min. Følg med - kjeksen skal være sprø og gyllen. Avkjøl og del opp. Holder seg fint i en tett boks en god stund.

nav.pagination {display;}
Rå sjokkois m. banan & avocado

Rå sjokkois m. banan & avocado

Hvit pizza m. grønnkål, snøfrisk & søtpotet

Hvit pizza m. grønnkål, snøfrisk & søtpotet