HFSlogo2.jpg
Rå sjokkois m. banan & avocado

Rå sjokkois m. banan & avocado

Vi har ikke akkurat vært velsignet med mye sommer i Norge hittil i år (i alle fall ikke i Bergen, der jeg befinner meg..), selv om kalenderen allerede har bikket juni. Alt jeg drømmer om er bare legger, sol på nesetippen og en is i hånden. Det ser foreløpig faretruende mørkt ut. I mangel på solskinn og sommerstemning synes jeg i det minste det må være lov til å late som, å lage litt sommerstemning innendørs. Is er en helt obligatorisk sommeringrediens, og derfor får dere her oppskriften på en liten godsak man kan kose seg med mens man venter på bedre dager. Denne rå iskrem-varianten er beslektet med en oppskrift jeg har gitt dere før, nemlig min all-time-favourite

banan-sjokolade-is

, men med et par modifikasjoner er denne utgaven enda mer kremet! NAM. Nå mener jeg på ingen måte at man bare skal spise sunn, hjemmelaget is, for iskrem er noe jeg synes man skal kose seg glugg med hele sommeren. Forøvrig kan det jo innimellom være fint å ha et litt sunnere alternativ å ty til når trangen melder seg, slik at du kan spise is absolutt hver dag i hele sommer (og det med GOD samvittiget) hvis du skulle ha lyst til det. Et supertips er å dele opp og fryse ned alle bananene du eller ville kastet fordi du synes de er blitt for brune, så har du ingrediensene klare og superis på 1-2-3 når lysten melder seg! Denne lille godsaken er stappfull av næringsstoffer som er bra for deg. I tillegg til frossen banan, tilsatte jeg avocado, hvilket gjør konsistensen super C.R.E.A.M.Y., og bidrar med sunne umettede fettsyrer. Her brukte jeg også en type rått kakaopulver jeg har fått prøve i forbindelse med et sammarbeid med 

Supernature

, som er ekstra rikt på magnesium og antioksidanter. Resultatet ble en fyldig og deilig sak, som tilfredsstiller søtsug og is-cravings på en måte som gjør kroppen din skikkelig HAPPY.

Rå sjokkois m. banan & avocado

1 posjon

1 frossen banan

1/2 avocado

2-4 isbiter (avh av str)

2 ss rent kakaopulver (jeg brukte

dette

 produktet fra 

Supernature

)

1 ts honning / agavesirup

Ha alle ingrediensene i en blender eller food-prosessor og kjør det til en jevn konsistens. Juster med mer is ved behov. Smak deg frem til hvor søt du vil ha den, og tilsett evt litt mer honning. Spis umiddelbart!

Toppingforslag:

Jeg toppet med

rå kakaobiter

 fra 

Supernature

, som tilfører en deilig crunch til den fyldige isen. Alt av friske frukt og bær passer selvfølgelig også tipptopp ved siden av!

Dette innlegget er skrevet i sammarbeid med 

Supernature

, leverandør av supermat. Deres produkter finnes i helsekostbutikker over hele landet. 

nav.pagination {display;}
Grønnkålsalat m. ovnsbakte rotgrønnsaker, quinoa & sjampinjong

Grønnkålsalat m. ovnsbakte rotgrønnsaker, quinoa & sjampinjong

Crispy nøttekjeks (perf til ost!)

Crispy nøttekjeks (perf til ost!)