HFSlogo2.jpg
Pizza m. søtpotetbunn, aubergine & mozarella

Pizza m. søtpotetbunn, aubergine & mozarella

Fredag = PIZZA! Nå begynner det å bli en liten stund siden jeg har mast om favoritten søtpotet, så nå synes jeg det var på tide å gjøre det litt igjen! Jeg fikk endelig testet ut en greie jeg har tenkt på lenge, nemlig å lage pizzabunn av bakt søtpotet. Resultatet ble faktisk overraskende bra. Jeg trodde kanskje at det ville bli en litt fuktig og lite sprø bunn, men den ble overraskende sprø og god. Jeg tror muligens at mye av hemmeligheten ligger i å ovnsbake bitene av søtpoteten først, i stedet for å koke dem. Koker du bitene vil de trekke til seg mye mere væske, og deigen vil fort bli litt fuktig. Ovnsbakes bitene, vil både smaken og konsistensen bli mer konsentrert. Jeg blandet inn mel av kikerter, men har kan du bruke akkurat den meltypen du liker best. Både spelt, havre, hvete og rug tror jeg vil fungere flott. Pizzatoppingen kan du selvfølgelig bestemme helt selv, men denne varianten med tomatsaus, aubergine, sopp og mozzarella funket innmari bra!

Pizza m. søtpotetbunn, aubergine & mozarella

1 pizza / nok til 2 sultne

BUNN:

2 mellomstore / 1 stor søtpotet (ca 400 g)

ca 3 dl valgfritt mel

1 krm salt

1 egg

Skrell søtpoteten. Del den i småbiter og plasser på en stekeplate. Bak i ovnen til bitene er helt myke, på 200 grader i ca 15 minutter. Kjør søtpotetbitene til en jevn puré med en stavmikser el. Tilsett salt og egg, og rør inn mel til du har en jevn, fast deig. Deigen kan være litt vanskelig og klissete å jobbe med, men rør inn mel til deigen har en konsistens som gjør at du klarer å presse den ut på en bakeplate. Deigen kan ha en tykkelse på ca 1 cm. Forstek pizzabunnen på 220 grader i ca 10-15 min.

TOMATSAUS:

1 gul løk

3 fedd hvitløk

400 g hakkede tomater

1 ts provence-krydder / oregano / tørket basilikum

1-2 ts balsamico

1 ts honning

olje til steking

Stek finhakket løk og hvitløk gyllent i litt olje i bunnen av en liten gryte. Tilsett krydder og tomat og la det småputre på svak varme så lenge du gidder, gjerne en halvtimes tid. Smak til med mer krydder, honning og balsamico.

TOPPING:

1 stk liten aubergine

4-5 små sjampinjong

1/2 rødløk

1 ss soltørket tomat, finhakket

1 stk mozzarella

parmesan

Skjær tynne skiver av auberginen. Legg den på et fat og strø over en god del salt. Det vil trekke ut bitterstoffene av auberginen. La det stå i 5-10 minutter og tørk av overflødig salt og væske før du har auberginen på pizzaen. Topp den forstekte pizzabunnen med tomatsaus, skiver av aubergine og sopp, soltørket tomat, skiver av løk og mozzarella. Topp gjerne med litt tever parmesan, og et ekstra dryss krydder. Stekes i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter. Server med ruccola og evt litt mer parmesan.

nav.pagination {display;}
Persillerotsuppe m. blomkål & quinoa

Persillerotsuppe m. blomkål & quinoa

Plomme- & eplesyltetøy m. ingefær & dadler

Plomme- & eplesyltetøy m. ingefær & dadler