HFSlogo2.jpg
Persillerotsuppe m. blomkål & quinoa

Persillerotsuppe m. blomkål & quinoa

Suppe er finfin høstmat, som kan lages i utallige varianter ut i fra hva du velger å bruke av ingredienser. Jeg lager grønnsaksupper i mange forskjellige varianter, det skal mye til før det blir feil, så lenge du tar utgangspunkt i grønnsaker med samme farge. Mange synes nok ikke at suppe alltid er et tilfredsstillende måltid i seg selv. Mitt lille tips er å være flink til å inkludere en god proteinkilde i suppen, selv om du lager glatte, jevne supper uten biter. Jeg tilsetter ofte linser, bønner og quinoa i suppene for å øke proteininnholdet og gjøre suppen til et fullverdig måltid. Serverer du suppen med en god topping og kanskje litt godt brød ved siden av, har du perfekt hverdagsmat, spør du meg.

Denne lyse suppen ble laget med utgangspunkt i persillerøtter, blomkål og quinoa, og resulterte i en mild, men tilfredsstillende cremay sak. La deg gjerne inspirere til å prøve deg fram til din egen suppefavoritt med utgangspunkt i for eksempel to-tre grønnsaker og en god proteinkilde. Jeg tar alltid utgangspunkt i løk og hvitløk, også tilsetter jeg alt annet jeg måtte lyste. Husk at supper ofte tåler mye krydder også. Noen av mine andre grønnsakssuppe-favoritter er for eksempel tomat-paprika-røde linser, erter-brokkoli-spinat-hvite bønner og gulrot-søtpotet-linser-kokos. Prøv deg frem - jeg håper det smaker!

Persillerotsuppe m. blomkål & quinoa

2 pers

1 gul løk

3 fedd hvitløk

2 stilker vårløk / purreløk

1 ts basilikum / provence-krydder / oregano

1/2 blomkål

3 stk persillerøtter

1 dl quinoa

1 dl melk / fløte etter ønske (gir en mer kremet suppe enn kun vann)

6-7 dl grønnsaksbuljong / kraft

1 ss eplesidereddik

olje til steking

salt + pepper

olivenolje, balsamico, krydderurter, parmesan + salt / pepper til servering

Hvis du vil spare litt tid, bruk ferdig kokt quinoa, eller kok quinoa for seg selv, før du tilsetter det i suppen. Quinoaen kan også fint koke i suppen, men da tar det litt lengre tid. 

Stek finhakket løk og hvitløk gyllent i litt olje i bunnen av en gryte. Tilsett krydder, blomkålbuketter og småbiter av persillerot. Tilsett eplesidereddiken og la det fordampe litt før du sper på med kraft. Tilsett quinoa hvis den skal kokes med suppen, eller kok grønnsakene møre før du tilsetter ferdig kokt quinoa. Når grønnsakene og quinoaen er mør kjører du suppen glatt med en stavmikser el. Ha gryta tilbake på plata og rør inn melk / fløte. Smak til med mer krydder og juster evt konsistensen med litt mer vann / melk / fløte til du har den konsistensen du vil ha. Jeg liker mine supper litt tykke og kremete, men det er jo en smakssak. Server varm suppe med et dryss fersk krydderurter, parmesan, olivenolje, krydder og balsamico.

nav.pagination {display;}
Salat m. svart ris, røkelaks, egg & fetaost

Salat m. svart ris, røkelaks, egg & fetaost

Pizza m. søtpotetbunn, aubergine & mozarella

Pizza m. søtpotetbunn, aubergine & mozarella