HFSlogo2.jpg
Salat m. svart ris, røkelaks, egg & fetaost

Salat m. svart ris, røkelaks, egg & fetaost

Salater i forskjellige varianter og kombinasjoner er nok det jeg spiser aller mest av, både til lunsj og til middag. Så lenge du er flink til å inkludere gode kilder til både fett og protein i salaten, i tillegg til alt det grønne, er salat et supert fullverdig måltid alene. Jeg passer på å alltid inkludere minst to ulike gode kilder til protein (egg, bønner, linser, quinoa, soyabønner, fisk, ost) og minst en god kilde til umettede fettsyrer (nøtter, frø, fisk, olivenolje, avokado), i tillegg til det jeg velger av grønt når jeg slenger sammen en salat. Har du dette i bakhodet, er det enkelt å lage både mettende og tilfredsstillende salater, som i tillegg smaker superdigg!

Jeg liker godt å variere med litt ulike ingredienser, og når jeg kom over denne sorte naturrisen, så måtte jeg bare prøve den. Ris er jo i utgangspunktet er produkt som bidrar kun med raske karbohydrater og lite fiber og protein, men velger du fullkornsris eller villris som er litt grovere og fastere i konsistensen vil du få både mer protein og fiber med på kjøpet. Den sorte risen jeg har brukt her har en fast konsistens og gir god tyggemotstand, noe som gjør den velegnet til bruk i salat ect. Bruk gjerne annen type fullkornsris eller villris hvis du ikke får tak i sort ris, det funker selvfølgelig like bra! Risen kan også byttes ut med feks brune eller grønne linser. Dette er kun et godt eksempel på hvordan jeg liker å sette sammen en salat med godt næringsinnhold - la deg inspisere til å prøve ulike kombinasjoner selv!

Salat m. svart ris, røkelaks, egg & fetaost

1 person

1 dl sort ris

en neve ruccola

100 g grønne bønner

1 tomat

1/2 avokado

100 g røkelaks

50 g fersk fetaost

ett stk kokt egg

olivenolje

salt + pepper

fersk timian til servering

Kok risen i dobbel mengde vann, til alt vannet er absorbert og risen har ønskelig konsistens. Damp grønne bønner raskt i kokende vann, ca 1 minutt. Kok egget. Del avokado og tomat i biter. Vend så sammen alle ingrediensene til salaten i en bolle. Topp med egg og smuldret fetaost, samt et dryss fersk timian (hvis du har!). En god olivenolje gjør seg godt som dressing, sammen med litt salt og pepper.

nav.pagination {display;}
Blåbærfrokost: Blå grøt m. havre & amarant

Blåbærfrokost: Blå grøt m. havre & amarant

Persillerotsuppe m. blomkål & quinoa

Persillerotsuppe m. blomkål & quinoa