HFSlogo2.jpg
Fennikelrisotto m. kantarell, gul bete & romanesco

Fennikelrisotto m. kantarell, gul bete & romanesco

Risotto er perfekt og tilfredsstillende høstmat, og det fine er at man kan lage den i så mange ulike varianter. Denne utgaven er inspirert av de fine grønnsakene som er i sesong om dagen. Jeg kom plutselig over en morsom grønnsak i matbutikken, som jeg ikke har sett til salgs i Norge før, og ikke viste hva heter, men som ser innmari kul ut. Den ble med hjem og fikk bli tilbehør, og det viser seg at den heter romanesco, og er en slags krysning mellom brokkoli og blomkål. Jeg synes utseende og fargen er superfresh, og smaken er anvendlig til det meste, så denne skal helt klart kjøpes igjen hvis jeg finner den. Samme med romanesco serverte jeg ovnsbakte gule beter og smørstekt kantarell. Det smakte godt sammen med en frisk og kremet risotto laget med løk og fennikel. Du kan selvølgelig bruke det du har av grønnsaker, som jeg har nevnt før - i risotto funker også det meste. Forøvrig er en god dose parmesan til servering helt essensielt!

Fennikelrisotto m. kantarell, gul bete & romanesco

2 personer

2 sjalottløk / 1 gul løk

3 fedd hvitløk

1 fennikel

250 g risottoris

1 dl hvitvin / eplejuice (kan byttes ut med kraft)

2 ss eplesidereddik

6-7 dl grønnsakskraft / buljong

3 ss revet parmesan

1 ts revet sitronskall

1 ss smør

olje til steking

salt + pepper

250 g kantarell

smør + salt & pepper

1 stor gul bete

1 romanesco

olivenolje

timian eller andre krydderurter til servering

Finhakk hvitløk, løk og fennikel og stek det gyllent i litt olje i bunne av en gryte. Tilsett aborioris og vin / juice / eplesidereddic, og la det trekke inn før du sper på med kraft / buljong. Rør kraften inn gradvis mens risen koker. Når risen har fått ønsket kremet konsistens vender du inn smør og parmesan og smaker til med sitronskall, salt og pepper, og evt litt mer eplesidereddik for mer syre.

Skrell beten og del den i båter, som du baker i ovnen med litt olje, salt og pepper i ca 15 minutter. Del romanesco i små buketter og damp den raskt i kokende vann. Vend sammen bakte beter og romanesco, og topp evt med litt mer god olje. Stek soppen i smøret. Server risotto med beter, romanesco og stekte kantareller, samt et dryss parmesan og fersk timian.

nav.pagination {display;}
Grønn pasta m. søtpotet & fantastisk grønnkålpesto

Grønn pasta m. søtpotet & fantastisk grønnkålpesto

Søtpotetscones m. krydder & pekannøtter

Søtpotetscones m. krydder & pekannøtter