HFSlogo2.jpg
Grønn pasta m. søtpotet & fantastisk grønnkålpesto

Grønn pasta m. søtpotet & fantastisk grønnkålpesto

Utgangspunktet for denne retten var en gammel kvast med basilikum og en neve grønnkål som trengte å brukes. Jeg fikk det for meg at det jo kunne bli en digg pesto-ish-greie, så jeg hev det i blender sammen med noe cashewnøtter, litt gammel ost samt olivenolje og hvitløk. Også vips, sykt digg pesto på 1-2-3. Fra nå av skal det skje ofte. Uansett - pasta er jo hverdagsmat på sitt beste, spør du meg. Også snek jeg med litt ovnsbakt søtpotet (<3), så klart. Pastaen jeg brukte var en type fettuchini laget på kun økologiske soyabønner (!), som jeg kjøpte i Danmark for en stund siden og har hatt liggende siden. Innmari gøy greie, næringsinnholdet var jo helt utrolig (44 g protein / 20 g fiber per 100 g pasta, pluss lite karbohydrater sammenlignet med vanlig pasta). Jeg har sett at det selges noen steder her i Norge også nå. Det er selvfølgelig ikke noe must å bruke soyabønnepasta, bruk for all del bare det du har. Pasta fikk følge av hele soyabønner (edamame-bønner), ovnsbakt søtpotet og grønnkålpesto. Soyabønnene kan fint byttes ut med noe annet grønt, feks erter. Bruk det du har, som vanlig! Pestoen holder til mange, så oppbevar gjerne resten på glass og bruk som digg tilbehør i lang tid fremover. Håper det smaker!

Fantastisk grønnkålpesto

Et lite glass

en neve cashewnøtter (evt pinjekjerner, solsikkefrø, mandler)

to gode never fersk grønnkål (evt spinat)

en neve fersk basilikum

et fedd hvitløk

2 ss olivenolje

1 krm salt

pepper

Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør til en jevn pesto. Juster gjerne konsistensen med litt vann, for å få den så kremet som du liker. Jeg synes bare det er godt at det er litt tekstur i den. Kan oppbevares i ett tett glass i kjøleskapet i flere uker. 

Grønn pasta m. søtpotet & fantastisk grønnkålpesto

1 pers

pasta etter ønske

1 søtpotet

to never soyabønner / erter

en god ss grønnkålpesto

olivenolje

salt + pepper

sitron

Skrell og del søtpoteten i biter. Bak i ovnen med olivenolje, salt og pepper i ca 15 min, til bitene er myke. Kok pasta etter anvisning på pakken. Varm / kok soyabønner / erter. Vend pesto inn i pastaen, og server med soyabønner / erter og søtpotet. Topp med saften fra en sitron, det setter virkelig god smak! NYT.

nav.pagination {display;}
Perfekt helgebrunsj: Eggerøre m. grønnsaker & avocado

Perfekt helgebrunsj: Eggerøre m. grønnsaker & avocado

Fennikelrisotto m. kantarell, gul bete & romanesco

Fennikelrisotto m. kantarell, gul bete & romanesco