HFSlogo2.jpg
Gresskarsuppe m. gulrøtter & kokos

Gresskarsuppe m. gulrøtter & kokos

gresskarsuppe1.jpg

Jeg craver (som dere kanskje allerede har fått med dere) varme og tilfredsstillende supper og gryter om dagen, og trikser og mikser med ulike ingredienser. Gresskarsuppe er jo en klassiker, og denne varianten er deilig, creamy og spicy på samme tid. Jeg hev oppi litt andre ingredienser i tillegg til gresskar, men du kan selvfølgelig lage suppen med kun gresskaret også. Eller ta utgangspunkt i oppskriften og lage en gulrot eller søtpotetsuppe, i stedet.  Jeg laget suppen med kokosmelk, men du kan fint droppe kokosen hvis du vil ha en sterkere variant, eller evt bruke litt fløte i stedet for en annen type smak. Jeg hadde kikerter i suppen fordi det tilfører protein, samtidig som det gir en fyldig og fløyelsmyk konsistens. Uansett hva du gjør - husk for all del og krydre godt!

Gresskarsuppe m. gulrøtter & kokos
4-6 personer

1 stor gul løk
5 fedd hvitløk
1/2 chilli
3 cm fersk ingefær
1 ts karri
1 ts paprikakrydder
en paprika
5 gulrøtter
4 poteter
ca 600 g gresskar
8-9 dl grønnsakskraft
1 boks kikerter
1 boks kokosmelk (400 ml)
1 ss eplesidereddik / sitronsaft
olje til steking

Forslag til servering:
koriander
persille
erter
lime
chréme fraiche
salt og pepper

Stek finhakket løk, hvitløk, chilli og ingefær i olje og krydder i bunnen av en stor gryte. Finhakk alle grønnsakene og ha dem i gryten. Spe på med grønnsakskraft, og la grønnsakene koke seg møre i ca 15 minutter. Når grønnsakene er gjennomkokt har du i kikertene og kjører suppen glatt med en stavmikser,. Deretter vender du inn kokosmelk og eplesidereddik / sitronsaft, og varmer opp suppen til kokepunktet. Server med suppen med ønsket tilbehør. Jeg anbefaler erter, friske urter og en god dose syre i form av lime / sitron / mangoeddik!

nav.pagination {display;}
Gryte m. sopp, kål & rotgrønnsaker

Gryte m. sopp, kål & rotgrønnsaker

 KOKEBOK: REN, GLAD MAT - 80 fargerike oppskrifter fra happyfoodstories.com

KOKEBOK: REN, GLAD MAT - 80 fargerike oppskrifter fra happyfoodstories.com