HFSlogo2.jpg
Gryte m. sopp, kål & rotgrønnsaker

Gryte m. sopp, kål & rotgrønnsaker

Høsten og vinter er definitivt tiden for varmende gryter, og jeg varierer i det uendelige med diverse grønnsaker, bønner og linser om dagen. Denne creamy soppgryten, eller stuingen, om du vil, er rik på både smak og god næring. Perfekt vegetarmiddag, som vil gjør at selv en hardbarka kjøttspiser glemmer at han savner kjøttet (takk bestefar!) Du kan selvfølgelig bytte om og bruke det du liker og har av grønnsaker, linser og bønner. Jeg er sikker på at både paprika, spinat og søtpotet også ville vært nydelig i denne gryta. Jeg brukte grønne linser, men her funker det like fint med både brune og røde linser, eller for eksempel hvite bønner eller mungbønner. Det er nettopp det som er så fint med gryter - mulighetene er SÅ mage, og smaken blir alltid god, så lenge du har et godt utgangspunkt. Gryta blir bare bedre av å stå litt, så har du god tid kan den gjerne lages noen timer før servering, slik at smaken får satt seg skikkelig. Server med det tilbehøret du liker best - jeg serverte med en herlig blanding av brun ris og quinoa.

Gryte m. sopp, kål & rotgrønnsaker
4-6 personer

2 gule løk
5 fedd hvitløk
1 chilli
1 ss tørket rosmarin / provence-krydder ect
200 g sopp (jeg brukte en blanding av sjampinjong og aromasopp)
en hel sellerirot
2 stk persillerøtter
4 mellomstore poteter
1/2 kålhode
fire blader grønnkål
10 stk soltørket tomat (uten olje)
6-7 dl grønnsakskraft
1 ss eplesidereddik / sitronsaft
to bokser grønne linser (ca 340 g)
1 boks fullfett kokosmelk (400 ml)
olje eller smør til steking
salt + pepper

Til servering:
ris, quinoa eller cous-cous etter ønske
chréme fraiche
ferske timian til servering

Begynn med å steke finhakket hvitløk, løk og chilli i olje eller smør i bunnen av en stor gryte. Tilsett krydder og soppen i biter, og la det bli gyllent. Finhakk soltørket tomat å ha det i gryta. Skrell poteter, persillerøtter og sellerirot og del grønnsakene i små terninger. Tilsett grønnsaker og grønnsakskraft og kok opp. Del kålhode og grønnkålen i fine strimler og ha i gryta. Tilsett eplesidereddik eller sitronsaft for litt syre. La det hele koke på middels varme til grønnsakene er møre. Da tilsetter du linser og kokosmelk, og rører om til gryta er varm. La småputre på svak varme en stund, eller server umiddelbart. Smak til med salt og pepper. Server med ønsket tilbehør.

nav.pagination {display;}
Nøttekjeks med smak av jul!

Nøttekjeks med smak av jul!

Gresskarsuppe m. gulrøtter & kokos

Gresskarsuppe m. gulrøtter & kokos