HFSlogo2.jpg
Blå smoothie-bowl m. havregryn & blåbær

Blå smoothie-bowl m. havregryn & blåbær

Såkalt ''smoothie-bowl´s'' er en gjennganger på sosiale medier om dagen, og jeg slenger meg like så godt på trenden deler en av mine favorittsmoothier med dere. Personlig så synes jeg at å kun drikke en smoothie til frokost er litt kjedelig. Jeg liker at det er noe man kan tygge på, og trenger følelsen av å spise noe, heller enn å bare drikke, for å føle meg mett. Forøvrig er det enkelt å lage smoothier som er fullverdige på næring og har et balansert innhold av både karbohydrater, fett og protein, så lenge du tenker litt på hva du hiver oppi blenderen. Det synes jeg er et godt utgangspunkt, for det er enkelt å lage smoothier som inneholder nesten bare karbohydrater fra frukt og juice, men det vil skyte blodsukkeret i været, og dessverre ikke holde deg mett særlig lenge. Vil du ha en smoothie som metter og gir deg et stabilt blodsukker langt utover formiddagen, er det lurt og velge gode kilder til både fett og protein i tillegg til karbohydrater fra frukt, grønt og bær. Jeg liker å tilsette havregryn, linfrø og mandler i min frokost-smoothie, i tillegg til yoghurt / melk. Denne blå varianten er et godt eksempel på hvordan du kan sette sammen et fullværdig frokostmåltid, men la deg inspirere og bruk det du liker best av frukt, bær, grønt, nøtter og frø! Jeg synes smoothien både smaker og metter best når den er så tykk at jeg kan spise den med skje fra en bolle, med en god dose topping, som om det skulle ha vært yoghurt eller grøt. Finn din favoritt!

Blå smoothie-bowl m. havregryn & blåbær
1 person

1 banan
tre never frosne blåbær
2 ss havregryn
10 mandler
1 ss linfrø
en bit fersk ingefær (kan droppes hvis du ikke er ingefær-fan!)
2 ss yoghurt naturell
1 dl melk

Toppingforslag:
banan
kiwi
bringebær
granola
kokos
kanel
nav.pagination {display;}
Myke julekjeks m. dadler & aprikos

Myke julekjeks m. dadler & aprikos

Lussekatter m. havremel & honning

Lussekatter m. havremel & honning