HFSlogo2.jpg
Myke julekjeks m. dadler & aprikos

Myke julekjeks m. dadler & aprikos

Desember er helt klart tiden for tradisjoner, og en god del av det som skal bakes er jo helt obligatorisk. Men jeg synes også det hører med å eksperimentere på kjøkkenet for å finne nye favoritter.

Disse små godsakene har en myk kjerne og et deilig hint av julens smaker, men er laget helt uten sukker, smør og hvetemel (som jo er obligatoriske ingredienser i det meste av julebaksten!) Jeg synes det er fint å ha noen alternativer du fint kan kose deg med hver dag hele desember og julen igjennom, og det med god samvittighet. Julen er så absolutt tiden for å kose seg, og jeg synes det er viktig å huske på at det er lov med litt av alt! Både av det sunne og mere usunne slaget. Disse små sakene kan enkelt gjøres glutenfrie hvis du bruker glutenfrie havregryn, og burde passe de fleste, så lenge du ikke lider av nøtteallergi.. Bruk de julekrydderne du liker best. Både dadler og aprikos inneholder mye fruktsukker, men det fine med å bruke denne typen søtning i baksten, er at du i tillegg til sukkeret får med deg masse fiber, vitaminer og mineraler på kjøpet. Dette gjør at kroppen enklere håndterer sukkeret vi spiser, og gir oss en jevnere blodsukkerstigning enn når vi inntar raffinert hvitt sukker. Uansett - disse små sakene vil gjøre både munn, mage og kropp happy! Nyt med en god kopp kaffe!

Myke julekjeks m. dadler & aprikos
ca 18 stk

2 dl havregryn
1,5 dl mandler
1 krm salt
1 krm tørket ingefær
1 krm ren vanilje
1 ts kanel
1 ts kardemomme
ca 200 g dadler
15 stk tørkede aprikoser
2 ss kokosolje

Mal mandler og havregryn til mel i en food prosessor eller blender. Finhakk dadler og aprikos, og tilsett alle ingrediensene i food prosessoren. Miks til du har en klebrig, myk deig, som enkelt kan formes til kuler. Juster evt med litt mer havregryn eller kokosolje. Form små kuler som du trykker ut på en bakeplate. Stek kjeksene til de er gyllende, ca 10 min. Pass på så de ikke svir seg (slik mine gjorde..!) NYT!

nav.pagination {display;}
HAPPY 2016: Happyfoodstories ''happy-bowl'' + NY BLOGG / happyfoodstories tre år!

HAPPY 2016: Happyfoodstories ''happy-bowl'' + NY BLOGG / happyfoodstories tre år!

Blå smoothie-bowl m. havregryn & blåbær

Blå smoothie-bowl m. havregryn & blåbær