HFSlogo2.jpg
Bakt paprikasuppe med tomat & fennikel á la Martin

Bakt paprikasuppe med tomat & fennikel á la Martin

De siste ukene har det vært alt for kaldt her i Bergen etter min smak, og med en leilighet utstyrt med vinduer fra forrige århundre, er det ikke akkurat varmt hjemme. Det har ført til at vi nesten utelukkende har spist varmende supper og gryter til middag den siste tiden, og fått testet ut en rekke nye suppefavoritter. Jeg er så heldig å ha en kjæreste som er superflink på kjøkkenet, og han inspirerer meg alltid med andre teknikker, smaker og retter, en det jeg holder på med og er komfortabel med selv. Det er utrolig deilig når han tar seg av middagene hjemme, for jeg blir rett og slett ganske lei og uinspirert av meg selv innimellom.. Her får dere altså en oppskrift som M skal ha fullt og helt æren for! Denne røde suppen er rask og enkel og lage, og veldig tilfredsstillende på smak. Ved å ovnsbake grønnsakene før de mikses til suppe, blir det en ekstra fyldig og rik på umami. Du kan selvfølgelig gjøre det enkelt ved å bare koke opp grønnsakene, det blir godt det også. Linser tilfører både kremet konsistens og protein. Vi liker å tilsette linser eller bønner når vi lager suppe for at det skal bli en velbalansert og næringsrik middag, og her kan du bruke det du har av linser / bønner / kikerter etc. Håper det smaker!

Bakt paprikasuppe m. tomat & fennikel

3-4 porsjoner

2 røde paprika
1 gul løk
10 tomater
1 fennikel
1/2 - 1 sellerirot, avh av str
4 fedd hvitløk
olivenolje
timian / basilikum / orangno
salt + pepper

1 boks hakkede tomater
1 boks røde linser (ca 180 g)
1 rød chilli / 1 krm chillipulver
6-8 dl grønnsakskraft
eplesidereddik
basamico
honning

persille / parmesan / chréme fraiche til topping

Del tomater i to, paprika, sellerirot og fennikel i biter, og plasser alt på en bakeplate. Gi hvitløksfeddene et lite kakk med kniven, og ha hele, moste fedd av hvitløk på platen. Ringle over olivenolje, salt og pepper og andre tørkede krydderurter etter ønske . La grønnsakene bakes i ovnen til de er myke. Ha så grønnsakene i en kjele sammen med kraft og linser, og kjør det hele jevnt med en stavmikser. Kok opp og smak til med honning, eddik, balsamico og evt mer krydder. Topp med fersk persille og gjerne litt revet parmesan eller chréme fraice. 

nav.pagination {display;}
Raskt restebrød m. rug, spelt & hampfrø

Raskt restebrød m. rug, spelt & hampfrø

Speltgrøt m. banan & bokhvete

Speltgrøt m. banan & bokhvete