HFSlogo2.jpg
Speltgrøt m. banan & bokhvete

Speltgrøt m. banan & bokhvete

Som jeg har nevnt så mange ganger før, er jeg et skikkelig frokostmenneske, og ulike varianter av havregrøten er det det går aller mest i. Året rundt. I denne grøtvarianten har jeg brukt flak av spelt og bokhvete, som jeg kokte opp med en banan. Det gav en søt, fyldig og næringsrik grøt, rik på alt som er bra. Du kan selvfølgelig bruke akkurat den type korn du liker best. Bytt ut alt med havregryn, eller prøv feks med litt hirse eller byggryn. Mulighetene er mange, det er nettopp det som er så fint med grøt! Speltflakene jeg har brukt her, ser ut som store havregryn. De er rike på fiber og protein og har en deilig smak som gjør seg godt i grøt. Bokhveteflakene er malt bokhvete, og inneholder også mer protein enn de vanlige havregrynene. Her tilsatte jeg en banan mens jeg kokte opp grøten, og det gir en ekstra søt og fyldig grøt. Bananen kan selvfølgelig droppes, hvis du synes det blir for mye av det gode, eller tilsettes som topping i stedet.

Speltgrøt m. banan & bokhvete

1 porsjon

0,5 dl speltflak
0,5 dl bokhveteflak
1 ss linfrø
1 banan
1 klype salt
1 klype vanilje
2 dl melk
1 dl vann

Toppingforslag / jeg brukte:
blåbær
yoghurt naturell
mango & eplepuré
honning
kanel

Del bananen i skiver og ha alle ingrediensen i en kjele. Kok opp under omrøring, og la grøten putre til den har fått ønsket konsistens. Server med din favorittopping. Jeg synes yoghurt naturell og blåbær gjør seg ekstra godt her. GODMORGEN.

nav.pagination {display;}
Bakt paprikasuppe med tomat & fennikel á la Martin

Bakt paprikasuppe med tomat & fennikel á la Martin

En fresh start: Grønn salat m. linser & brokkoli + sennepsdressing

En fresh start: Grønn salat m. linser & brokkoli + sennepsdressing