HFSlogo2.jpg
En fresh start: Grønn salat m. linser & brokkoli + sennepsdressing

En fresh start: Grønn salat m. linser & brokkoli + sennepsdressing

Når det nye året kommer er man ofte litt lei av store, tunge måltider og mye mat. Det er i alle fall min erfaring, og jeg regner med at jeg ikke er den eneste som føler det slik. Selv om jeg ikke er fan av strenge dietter og alt for mange nyttårsforsetter, som kun resulterer i dårlig samvittighet, mener jeg det børe være overkommelig for de fleste å ha som et mål å i alle fall inkludere litt mere grønnsaker i kostholdet. Denne freshe, lette salaten er et supert alternativ, nyttårsforsetter eller ei. Salaten er rik på protein takket være linser og soyabønner, og sennepsdressingen løfter smaksopplevelsen mange hakk. Perfekt januar-lunsj, spør du meg. Bruk gjerne andre grønne grønnsaker, her er det bare å variere. Soyabønner kan for eksempel gjerne byttes ut med erter, og jeg er sikker på at både paprika, sukkererter og spinat ville vært supre tilskudd. Start året grønt!

Grønn salat m. linser & brokkoli 
1 porsjon

en neve ruccola
1/2 boks grønne linser
ca 100 g soyabønner / edamamebønner (evt erter)
en stor bukett brokkoli
ca 8 cm agurk
1/2 avocado
evt fersk basilikum

Dressing:
1 ts dijon sennep
1 ts sitronsaft
1 ts olivenolje
1 ss eplesidereddik
pepper

Damp brokkoli og edamamebønner raskt. Del agurk i småbiter, og vend sammen alle ingrediensene i en bolle. Rør sammen dressingen, og topp salaten med skiver av avocado, dressing og evt litt ferske krydderurter.

nav.pagination {display;}
Speltgrøt m. banan & bokhvete

Speltgrøt m. banan & bokhvete

HAPPY 2016: Happyfoodstories ''happy-bowl'' + NY BLOGG / happyfoodstories tre år!

HAPPY 2016: Happyfoodstories ''happy-bowl'' + NY BLOGG / happyfoodstories tre år!