HFSlogo2.jpg
Raskt restebrød m. rug, spelt & hampfrø

Raskt restebrød m. rug, spelt & hampfrø

Jeg er ikke noe proff på bakverk, men innimellom får jeg det for meg at jeg skal slenge sammen et brød. Dette brødet ble til en søndag morgen, og er et resultat av det som fantes i skapet av mel, korn og frø. Brødet er superenkelt å slenge sammen, og krever minimalt med innsats. Bruk gjerne det du har av mel og frø, det fungerer helt utmerket å bytte ut med andre typer her. Det kan også fint stå å heve over natten, hvis du ønsker et luftigere brød. Lite slår lukten av fersk gjærbakst en helt vanlig morgen!

Raskt restebrød m. rug, spelt & hampfrø

1 brødform

1 dl hel hvete
2 dl havregryn
4 dl sammalt rug
3 dl fin spelt
1 dl linfrø
1/2 dl hampfrø (kan byttes ut med linfrø / sesamfrø etc)
2 ss chiafrø (kan droppes)
1 krm salt
50 g gjær
1 dl melk (jeg brukte mandelmelk)
5-6 dl vann

Vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Melk er ikke nødvendig, du kan fint bruke kun vann. Løs opp gjæren i lunken væske, eller ha tørrgjæren i det tørre. Vend væsken inn i det tørre, til du har en løs deig. Juster evt med mer mel eller vann. La deigen heve ca 1 time. Hell så deigen over i en smurt brødform, og la den etterheve i ca 30 min, før brødet stekes i midten av ovnen på 180 grader i 50-60 minutter. Ha gjerne brødet ut av formen de siste minuttene, slik at du er sikker på at det er ordentlig stekt. Nyt!

nav.pagination {display;}
Gulrotscones m. havre & yoghurt

Gulrotscones m. havre & yoghurt

Bakt paprikasuppe med tomat & fennikel á la Martin

Bakt paprikasuppe med tomat & fennikel á la Martin