HFSlogo2.jpg
Gulrotscones m. havre & yoghurt

Gulrotscones m. havre & yoghurt

Scones er enkelt og takknemmelig bakverk, der fordelen er at det går så innmari rask å lage i forhold til gjærbakst. Nuss stress med heving og ventetid. Derfor er ferske scones perfekt en morgen du har lyst på en litt ekstra god frokost, for eksempel. Eller rask, fersk lunsj eller kveldsmat, for den saks skyld. Du kan gjerne eksperimenter med ulike tørrvarer i form av meltyper, nøtter og frø, avhengig av hva du liker og hva du har tilgjengelig. Disse sconesene ble laget med havregryn, gulrot, yoghurt og valnøtter som utgangspunkt. Raskt og smakfullt, og nydelig med ost!

Gulrotscones m. havre & yoghurt

8 stk

3 dl havregryn
2 dl fin spelt
1 dl grovmal rug
0,5 dl linfrø
2 ss hampfrø (kan droppes / byttes ut med linfrø)
2 ss chiafrø (kan droppes / byttes ut med linfrø)
en god neve finhakkede valnøtter
2 ts bakepulver
1 krm salt
1 ts kanel

2 stk revede gulrøtter

2 ss kokosolje / smør / solsikkeolje
1 dl yoghurt naturell
1 dl melk (jeg brukte kokosmelk)

Vend sammen alle tørre ingredienser i en bolle. Smelt smør / kokosolje, og vend så alle de våte ingrediensene inn i det tørre. Vend til slutt inn revet gulrot. Juster evt med litt mere mel eller melk til du har en fast konsistens som det er mulig å forme til scones på en bakeplate. STek scones midt i ovnen på 200 grader i 20-30 minutter, til sconesene er gyllende og passe stekt. Nyt med ønsket pålegg.

nav.pagination {display;}
KONKURRANSE: Vinn en utgave av kokeboken min ''REN, GLAD MAT''!

KONKURRANSE: Vinn en utgave av kokeboken min ''REN, GLAD MAT''!

Raskt restebrød m. rug, spelt & hampfrø

Raskt restebrød m. rug, spelt & hampfrø