HFSlogo2.jpg
Myke aprikoskjeks m. cashewnøtter

Myke aprikoskjeks m. cashewnøtter

Disse seige, deilige små kjeksene er perfekt tilbehør til kaffekoppen, eller som et raskt og næringsrikt mellommåltid på farten. Kjeksene er raske og lage, og naturlig fri for både sukker og gluten. Kokos, havregryn, dadler og aprikos utgjør hovedingrediensene i disse små godsakene. Cashewnøtter kan gjerne byttes ut med andre typer nøtter, feks mandler. Bruk det du har. Kjeksene holder seg fint i en tett boks i flere uker. 

Myke aprikoskjeks m. cashewnøtter

ca 20 stk

2 dl havregryn
2 dl kokosmasse
ca 70 g nøtter - jeg brukte cashewnøtter
1 krm salt
1 krm kardemomme
1 krm ren vanilje
ca 200 g dadler
ca 25 aprikoser
2-3 ss vann

Ha havregryn, kokosmasse og nøtter i en blender eller food prosessor og kjør det hele til et fint mel. Ha deretter i finhakkede dadler og aprikoser og kjør til du har en litt klissete masse. Ha blandingen over i en bakebolle, og juster konsistensen med  litt vann til du har en myk masse det er mulig å form til små kuler som du presser ut på en bakeplate. Stek kjeksene på 180 grader i ca 15 minutter, til kjeksene er gyllende men fortsatt mye inni.

nav.pagination {display;}
Gratinert brie m. honningvalnøtter & eple

Gratinert brie m. honningvalnøtter & eple

Tilbehør: Den perfekte tomatsausen

Tilbehør: Den perfekte tomatsausen