HFSlogo2.jpg
Tilbehør: Den perfekte tomatsausen

Tilbehør: Den perfekte tomatsausen

Innlegget er sponset.

En standard tomatsaus kan brukes til så mangt, og her skal dere få oppskriften på min favoritt, som jeg bruker til alt fra pasta, pizza, lasagne og moussaka. Det er ingen hemmelighet at en god tomatsaus blir aller best hvis du gir den litt tid på kokeplaten, så det er en fordel og ha litt tid til å la den putre. Det fine er at du gjerne kan lage både dobbel og trippel porsjon, slik at du kan fryse ned i porsjonspakker og ta opp når du trenger en rask hverdagsmiddag. Sausen holder seg også utmerket på glass i kjøleskapet en ukes tid. Gode råvarer er også en forutsetning for en god saus, og i denne sausen har jeg brukt økologiske, hele Mutti-tomater på boks og hakkede Mutti-tomater. Muttitomatene kommer i både vanlig og økologisk utgave. De er nydelige på smak og gjør pastaen og pizzaen nesten (!) like god som i Italia.

Den perfekte tomatsausen

Nok til en pastamiddag for fire + rester!

1 stor, gul løk
5 fedd hvitløk
1 ss rapsolje / olivenolje til steking
2 bokser økologiske hele Mutti-tomater (se link)
1 boks hakkede Mutti-tomater (se link)
3 ss tomatpuré
1 ss honning
1 ss basamicoeddik
1 ss provancekrydder (evt basilikum / oregano etc)
salt + pepper

 Ha finhakket løk og hvitløk sammen med en klunk olje i bunnen av en kjele, og stek til det er gyllent. Tilsett tomatpuré og tomater på boks, og la det hele koke opp. Smak etter hvert til med eddik, krydder og honning, og la det putre minst 30 minutter. Kjør så sausen glatt med en håndmikser, og la det koke noen minutter til. Smak evt til med litt mer honning, balsamico og/eller krydder. Server til pasta, pizza, lasagne eller hva som helst annet du måtte ønske.

Innlegget er skrevet som en del av et samarbeid med matvareleverandøren Oluf Lorentzen, som levere Mutti-tomater til norske matbutikker. 

nav.pagination {display;}
Myke aprikoskjeks m. cashewnøtter

Myke aprikoskjeks m. cashewnøtter

 Grønn quinoasalat m. posjert egg, brokkoli & valnøttdressing

Grønn quinoasalat m. posjert egg, brokkoli & valnøttdressing