HFSlogo2.jpg
 Grønn quinoasalat m. posjert egg, brokkoli & valnøttdressing

Grønn quinoasalat m. posjert egg, brokkoli & valnøttdressing

Innlegget er sponset. 

Denne enkle salaten er et godt eksempel på at det enkle ofte er det beste. Noen få, enkle salatingredienser blir nydelig salat på 1-2-3 med en god dressing og min favoritt om dagen: ristede valnøtter. Valnøtter har en nydelig, fyldig smak, og her tilfører de supre nøttene salaten både nydelig smak OG masse gode næringsstoffer. Valnøtter har et høyt innhold av omega-3, så de er et supert alternativ hvis du ønsker å få i deg mer av den gode essensielle flerumettede fettsyren. Konsentrasjonen av omega-3 er enda høyere i valnøttoljen, så en liten dose på salaten eller i annen mat kan være et supert alternativ til tran eller omega-3 tilskudd, hvis du ikke spiser noe fisk, eller bare hvis du vil ha en skikkelig omega-3 boost! Valnøttoljen er fra International Collection. Jeg brukte en quinoamiks i ulike farger i denne salaten, men du kan selvfølgelig bytte ut det med en type quinoa, eller bruke feks fullkornsris eller linser i stedet. Jeg toppet den crunchy grønne salaten med posjert egg. Alt i alt en smakfull, næringsrik og rask middag!

 Grønn quinoasalat m. posjert egg, brokkoli & valnøttdressing

1 porsjon

en god neve valgfri salat, jeg brukte kinakål
0,5 dl quinoa (tørr)
1/3 brokkoli
1 stilk stangselleri
5 stk sukkererter
6-8 valnøtter

1 ss valnøttolje, jeg brukte oljen til International Collection (se link)
1 ts eplesidereddik
1 krm chilliolje
1 krm salt

1 egg
1 ss eddik
1 krm salt

Kok quinoa i dobbel mengde vann. Del brokkolien i buketter, og gi dem et raskt oppkok. Finhakk kinakål, stangselleri og sukkererter. Kok opp vann, ha i litt salt og en skvett eddik. Posjer egget raskt i ca 1 minutt, og ta det opp med en sil. Rist valnøttene i tørr, varm panne til de er gyllende. Fordel grønnsaker og quinoa på en tallerken. Vend sammen ingrediensene til dressingen, og hell over salaten. Topp med egg og ristede valnøtter.

Innlegget er sponset, og skrevet i samarbeid med Oluf Lorenzen, som er leverandør av International Collection’s produkter i Norge. 

nav.pagination {display;}
Tilbehør: Den perfekte tomatsausen

Tilbehør: Den perfekte tomatsausen

OPPSKRIFT FRA REN, GLAD MAT: Gulrotkake m. kokoskrem

OPPSKRIFT FRA REN, GLAD MAT: Gulrotkake m. kokoskrem