HFSlogo2.jpg
OPPSKRIFT FRA REN, GLAD MAT: Gulrotkake m. kokoskrem

OPPSKRIFT FRA REN, GLAD MAT: Gulrotkake m. kokoskrem

Fotograf: Morten Brun

Fotograf: Morten Brun

Denne oppskriften er en liten teaser på hva dere kan finne i kokeboken min REN, GLAD MAT! Dette er kanskje en av mine favoritter. Kaken er saftig og fyldig, men ikke alt for søt, så den passer nydelig som en lunsjkake eller til ettermiddagskaffen. Den er også både laktosefri og glutenfri, så den burde passe for de aller fleste, så lenge man tåler nøtter. 

Hvis du ikke har skaffet deg boken min allerede, så kan den bestilles bla her, eller kjøpes i alle bokhandler i Norge! Jeg er spent på å høre om dere har noen favoritter fra boken, så legg gjerne igjen en kommentar hvis du har funnet noe du liker! :)

 Gulrotkake med kokoskrem

En mellomstor, rund kakeform

2 dl hasselnøtter
4 dl havregryn
1 dl kokosmasse
1 ts bakepulver
1 klype salt
1 ts allehånde
1 ss kanel
1 ss kardemomme
2 bananer
4 egg
20 dadler
5 mellomstore gulrøtter

Kokoskrem:
1 boks full fett kokosmelk, kjøleskapskald
4 ts honning
1 ts revet sitronskall

frukt / fiske bær til pynt

Begynn med å skrelle og rive gulrøttene. Mal hasselnøtter, kokosmasse og havregryn til fint mel i en blender el. Bland sammen alle de tørre ingredienser i en bolle. Ha banan, dadler og egg i en blender og kjør til en jevn masse. Vend så den våte blandingen inn i den tørre, og tilsett revet gulrot. Ha røren i en smurt kakeform, og stek på 200 grader i 30-40 minutter. Prøv deg frem med en liten pinne eller gaffel, for å sjekke om kaken er passe stekt. Avkjøl kaken før servering. Den blir enda bedre av å stå en dag kjølig, så lag den gjerne en dag før servering.

Lag kokoskremen ved å bruke den harde kokosmassen i toppen av boksen med kokosmelk (ca halve boksen). Visp kokosmassen sammen med 4 ss honning til en luftig krem. Vend revet sitronskall inn i kremen, og bre den utover kakebunnen. Topp gjerne kaken med frukt og / eller friske bær før servering.

nav.pagination {display;}
 Grønn quinoasalat m. posjert egg, brokkoli & valnøttdressing

Grønn quinoasalat m. posjert egg, brokkoli & valnøttdressing

Favorittilbehør: Ovnsbakte søtpotetbiter m. sesamolje

Favorittilbehør: Ovnsbakte søtpotetbiter m. sesamolje