HFSlogo2.jpg
Gratinert brie m. honningvalnøtter & eple

Gratinert brie m. honningvalnøtter & eple

Innlegget er sponset.

Denne raske, lille retten er rett og slett ganske genial. Dette kan vel knapt kalles en oppskrift, men kombinasjonen er så nydelig at det absolutt er hvert å tipse om! Jeg bakte en hel Brie de Paris  i ovnen, til den var gyllen utenpå, og varm og myk inni. Servert med topping av ristede valnøtter vendt i honning, samt friske epler og bær, smakte det helt nydelig! Du kan servere den både som forrett, tapas-tilbehør, eller dessert, eller spise den som den er med feks litt brød og en enkel, grønn salat ved siden av, slik jeg gjorde. Perfekt lett middag. Varier med frukt og bær ut i fra hva du har, det aller meste blir godt med varm ost! 

Gratinert brie m. honningvalnøtter & eple

en stor, rund brie - jeg brukte Brie de Paris 500 g (se link)
en god neve valnøtter
1 ss flytende honning
1 eple
jordbær
blåbær

Forslag til servering:
grønn, frisk salat
sennepsdressing
grovbrød

Ha hele osten på en bakeplate, og bak den i ovnen på 180 grader i 5-8 minutter (avh av str på osten). Når osten er smeltet inni (sjekk med en pinne etc), tar du den ut. Rist valnøtter i tørr panne, og rør sammen valnøtter og flytende honning. Topp osten med skiver av eple, jordbær og blåbær, samt honningvalnøttene. NYT!

Innlegget er sponset, og skrevet i samarbeid med Oluf Lorenzen, som er leverandør av Brie de Paris i Norge. 

nav.pagination {display;}
Happy ovnsbakte rotgrønnsaker!

Happy ovnsbakte rotgrønnsaker!

Myke aprikoskjeks m. cashewnøtter

Myke aprikoskjeks m. cashewnøtter