HFSlogo2.jpg
Salat m. ristede kikerter, ovnsbakte grønnsaker, appelsin & chévre

Salat m. ristede kikerter, ovnsbakte grønnsaker, appelsin & chévre

Det er endelig VÅRmåned, og jeg er så klar for varmere dager og freshere mat! Denne vårlige, friske salaten er super som en lett rett i seg selv, eller som tilbehør til noe annet. Kikertene er ristet, hvilket tilfører en deilig, crispy og sprø konsistens sammen med de lune grønnsakene og den friske, søte appelsinen. Denne slaten tilfredsstiller både øyne, munn og mage med fine komposisjoner hva gjelder både smak, farge og konsistens. Til de ristede kikertene kan du bare bruke de krydderne du har tilgjengelig, her er det bare å kryddre i vei. Håper det smaker!

Ristede kikerter

2 bokser hermetiske kikerter
1 ss gurkemeie
1 ss paprika
1 ss hvitløk
1 ss koriander
1 ss oregano
1 ss olivenolje

Skyll kikertene godt, og vend sammen alle ingrediensene i en bolle. Fordel kikertene på en bakeplate, og rist i ovenen i ca 30-40 min på 180 grader. Det lønner seg å lufte ut av ovnen noen ganger underveis, for å fjere fuktighet. Kikertene kan oppbevaret i en lufttett boks (ikke plast - syltetøyglass el funker fint!) i ca en uke. Perf snacks eller tilbehør til salat!

Appelsindressing

1/2 appelsin
1 ss olivenolje
1 ss balsamico
salt + pepper

Vend sammen saften fra en halv appelsin med de øvrige ingrediensene, og vend dressingen inn i salaten.

Salat m. ristede kikerter, ovnsbakte grønnsaker, appelsin & chévre

Tilbehør til ca 4 pers

et par gode never frisk, blandet salat
1 søtpotet
1 persillerot
en neve asparges
ristede kikerter, mengde etter ønske
4 redddiker
en neve sukkererter
2 stenger stangselleri
noen biter fersk chévre
en liten appelsin

Skjær skiver av søtpotet og persillerot og del aspargesen i biter. Ringle over olivenolje, salt og pepper og bak i ovnen på ca 200 grader i 20-25 min, til grønnsakene er møre. Finhakk reddik, stangselleri og sukkererter. Vend sammen alle ingrediensene på et fat eller i en salatbolle, og topp med litt fersk chévre, eller annen ost etter ønske. Fetaost passer også godt her.

nav.pagination {display;}
Gulrotsuppe m. persillerot & kokos + kokosris & maissalsa

Gulrotsuppe m. persillerot & kokos + kokosris & maissalsa

KONKURRANSE: Vinn en utgave av kokeboken min ''REN, GLAD MAT''!

KONKURRANSE: Vinn en utgave av kokeboken min ''REN, GLAD MAT''!