HFSlogo2.jpg
Gulrotsuppe m. persillerot & kokos + kokosris & maissalsa

Gulrotsuppe m. persillerot & kokos + kokosris & maissalsa

Denne suppen er en kombinasjon av mild og smaksrik, på en merkelig tilfredsstillende måte. Kokossmaken dominerer og gjør suppen fyldig og balansert, mens den krydrete smaken fra selleriroten og ingefær gir en deilig spiss. Du kan gjerne krydre mer enn det jeg gjorde her, men jeg hadde lyst på en litt mild variant. Prøv også gjerne med søtpotet eller blomkål i stedet for sellerirot, hvis ikke det er din favoritt. Forøvrig smaker den mye, og jeg synes den gjør seg god her! Jeg serverte suppen med en topping av mais og koriander, samt kokosris (se oppskrift) og søtpotetlomper etter oppskrift fra REN, GLAD MAT . En liknende oppskrift finner du her. Digg kombo!

Gulrotsuppe m. sellerirot & kokos + kokosris

3-4 porsjoner

1 stor gul løk / 2 små
4 fedd hvitløk
3 cm fersk ingefær, revet
2 dl røde linser
1/4 sellerirot
6-8 gulrøtter
ca 1 L grønnsakskraft / buljong
1 boks kokosmelk (400 ml)
olje / smør til steking
ca 1 ss eplesidereddik / hvitvinseddik
salt pepper

1 boks mais
fersk koreander
lime

ris etter ønske
kokosmasse
salt

Stek løk, hvitløk og ingefær gyllent i litt smør eler olje i bunnen av en gryte. Tilsett linser, finhakkede grønnsaker og grønnsaksbuljong og kok til alt er mykt, ca 15 minutter. Kjør det hele glatt med en stavmikser, og tilsett koksmelken. Varm opp til kokepunktet og smak til med eddik, salt og pepper. 

Kok ris i ønsket mengde i dobbel mengde vann. Jeg brukte hvit jasminris. Tilsett 1-2 ss kokosmasse i risen, avhengig av mengde ris. La risen trekke med kokos til den er ferdig. Dette gir et deilig hint av kokos til risen, og det passet utmerket i denne oppskriften. Vanlig ris (uten kokos) kan selvfølgelig også brukes, men anbefaler deg å prøve kokosris!

Vend sammen en rask topping av mais, finhakket, fersk koriander og litt limesaft. 

Server suppen i skåler med litt ris i bunnen, og topp med maissalsaen. Jeg serverte også med en dash créme fraiche og søtpotetlomper. Håper det smaker!

nav.pagination {display;}
Enkle havrekjeks m. banan, dadler & rosiner

Enkle havrekjeks m. banan, dadler & rosiner

Salat m. ristede kikerter, ovnsbakte grønnsaker, appelsin & chévre

Salat m. ristede kikerter, ovnsbakte grønnsaker, appelsin & chévre