HFSlogo2.jpg
Enkle havrekjeks m. banan, dadler & rosiner

Enkle havrekjeks m. banan, dadler & rosiner

Jeg liker generelt oppskrifter som ikke tar alt for lang tid å lage. Ikke fordi jeg ikke liker å stå på kjøkkenet (for det gjør jeg jo..), men mest fordi det er en deilig følelse at noe går raskt å lage og kan samtidig smake godt! Også er jeg kanskje litt utålmodig på resultatet. Disse små godsakene er helt ærlig noe av det bedre jeg har slengt sammen på en stund, tørr jeg påstå. Jeg ble faktisk overrasket over hvor perfekt konsistensen ble. Akkurat det jeg ønsker meg av en kjeks: sprø utenpå og myk inni. Du trenger heller ikke mange ingrediensene for å slenge sammen disse, og de er faktisk også helt veganske! Er glutenfritt et ønske er det bare å bruke glutenfrie havregryn. Håper de faller i smak. Ser for meg at disse er perfekt i solveggen i påsken, sammen med en digg kopp kaffe og solskinn på nesetippen, det være seg fjell eller by. 

Enkle havrekjeks m. banan, dadler & rosiner

10 stk

1 banan, godt moden
ca 150 g dadler (ca 20 stk, små)
3-4 dl havregryn (jeg brukte 50/50 stor og små)
1 ss chiafrø (evt linfrø, kan fint droppes)
1 krm salt
1 ts kanel
en god neve rosiner

Miks dadler og banan til en jevn krem i en food prosessor. Vend inn havregryn, krydder, rosiner og evt chiafrø til du har en deig som er så fast at du kan forme små kjeks med hendene. Juster med mer havregryn om nødvendig. Stek på 180 grader i ca 20 minutter, til kjeksen er gyllen utenpå. NYT!

PS: Jeg anbefaler og doble oppskriften - disse forsvinner fort! Kjeksene holder seg fint en ukes tid i kjøleskapet. 

nav.pagination {display;}
Eplescones m. pekannøtter & fiken

Eplescones m. pekannøtter & fiken

Gulrotsuppe m. persillerot & kokos + kokosris & maissalsa

Gulrotsuppe m. persillerot & kokos + kokosris & maissalsa