HFSlogo2.jpg
Eplescones m. pekannøtter & fiken

Eplescones m. pekannøtter & fiken

Scones er en gjenganger når jeg får lyst til på ferskt bakverk, men er for utålmodig til å vente på gjærbakst som skal heve. Disse sakene passer supert til lange frokoster i påsken, eller sammen med kaffekoppen i solveggen. Det fine med scones er at du kan variere med ulike frukt, grønnsaker, nøtter og meltyper, ut i fra hva som finnes i skap og skuffer. I denne varianten hadde jeg et par kokte poteter som sang på siste verset, så de fikk også bli med. Det gav faktisk en deilig og saftig konsistens! Kokt søtpotet fungerer nok også helt topp her. Jeg brukte pekannøtter og tørket fiken, men det kan gjerne byttes ut med diverse andre typer nøtter og tørket frukt. 

Eplescones m. pekannøtter & fiken

10 stk

3 dl havregryn
4-5 dl valgfritt mel (jeg brukte bokhvete + kokos)
1 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
2 ss chiafrø (kan droppes)
1 krm salt
1 krm vanilje
1 ts kanel
1 ts kardemomme
en neve pekannøtter (eller andre nøtter etter ønske)
4 tørkede fiken (evt rosiner etc)

2 kokte poteter, most (kan fint droppes til fordel for litt mere creme fraiche, evt byttes ut med søtpotet)
2 epler, revet

3 ss creme fraiche (evt yoghurt)
2-3 dl melk
ca 50 g smør / margarin / olje

Vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Riv eplene på et rivjern (skallet kan du gjerne beholde på), og mos potetene med en gaffel. Vend eple og potet inn i det tørre. Smelt smør, og vend sammen alle de våte ingrediensene. Vend så det våte inn i det tørre, til du har en fast deig du enkelt kan forme til scones. Juster evt med mere mel eller melk. Form 10 scones og plasser dem på en bakeplate. Stekes i ovnen ved 180 grader i ca 30 minutter. Følg med, så de blir ferdige inni, men ikke brent utenpå. Smaker ekstra digg med ost og en kopp te eller kaffe!

nav.pagination {display;}
Grønn supersuppe m. erter, kålrot & grønnkål

Grønn supersuppe m. erter, kålrot & grønnkål

Enkle havrekjeks m. banan, dadler & rosiner

Enkle havrekjeks m. banan, dadler & rosiner