HFSlogo2.jpg
Grønn supersuppe m. erter, kålrot & grønnkål

Grønn supersuppe m. erter, kålrot & grønnkål

Påske og ferie er dessverre over for denne gang, og jeg tipper det er flere en meg som har spist både god og mye i ferien, og som nå er klare for litt lettere måltider. Da er denne grønne suppen helt perfekt. Jeg blir aldri lei av supper, og varierer i det uendelige ut i fra hva som finnes i kjøleskapet. Denne grønne saken er et typisk eksempel på et resultat av diverse grønne restegrønnsaker som trengtes å brukes. Suppen er perfekt hvis du føler at du trenger en skikkelig grønnsaks-boost. Du kan gjerne bytte ut med andre grønne ingredienser, ut i fra hva du har. Jeg brukte hvite linser (fås i diverse innvandrerbutikker), men det fungerer selvfølgelig like fint med feks grønne eller brune linser, evt kikerter eller hvite bønner. Prøv deg frem!

Grønn supersuppe m. erter, kålrot & grønnkål

2 porsjoner

1 gul løk
3 fedd hvitløk
4 blomkålbuketter
1/3 kålrabi
ca 300 g erter
1 dl tørre linser (evt kikerter / bønner)
to gode never grønnkål
ca 8 dl grønnsaksbuljong
1 ts karri
1-2 ts eplesidereddik / hvitvinseddik
olivenolje
salt + pepper

fersk basilikum til servering, evt andre krydderurter

Finhakk alle grønnsakene. Stek løk og hvitløk gyllent i litt olje. Tilsett linser og grønnsaker og kok opp med grønnsaksbuljong til grønnsaker og linser er myke. Miks til en jevn suppe med stavmikser, og smak til med karri, eddik og evt mer krydder. Server med ferske krydderurter, og evt chreme fraiche eller parmesan etter ønske. 

nav.pagination {display;}
Hverdagsfavoritt: Middagsbolle m. ovnsbakte grønnsaker, ris, linser & grønne bønner m. sennepsdressing

Hverdagsfavoritt: Middagsbolle m. ovnsbakte grønnsaker, ris, linser & grønne bønner m. sennepsdressing

Eplescones m. pekannøtter & fiken

Eplescones m. pekannøtter & fiken