HFSlogo2.jpg
Hverdagsfavoritt: Middagsbolle m. ovnsbakte grønnsaker, ris, linser & grønne bønner m. sennepsdressing

Hverdagsfavoritt: Middagsbolle m. ovnsbakte grønnsaker, ris, linser & grønne bønner m. sennepsdressing

Jeg er fullt klar over at det florerer av diverse fargerike ''bowls'' i utallige varianter i blogg sfæren om dagen. Begrepet er muligens litt oppbrukt (og litt teit vet jeg noen vil påstå..), men jeg synes i grunn at det representerer akkurat det jeg liker og veldig ofte spiser. Nemlig en bolle / skål fylt med alt jeg liker best, og med en fornuftig fordeling av grønnsaker og diverse vegetabilske kilder til protein og sunne fettsyrer. På mitt kjøkken er det slik de fleste raske og enkle middagene blir til. Jeg slenger sammen litt rester av noen linser / bønner / quinoa, og spiser det med diverse ovnsbakte grønnsaker og gjerne litt ost, avocado og kanskje en god dressing. Det fine med denne komposisjonen er at du kan bruke det du har av restegrønnsaker, linser og korn, det skal mye til før det blir feil. Denne varianten er forøvrig vegansk hvis du bytter ut honningen. Se gjerne oppskriften som inspo til å slenge sammen din helt egne favoritt. Uansett hva du måtte mene om begrepet ''bowl'', er denne raske middagsretten full av gode næringsstoffer, for ikke å snakke om farge og smak. Kall det gjerne salat, middagsbolle eller hva som helst for min del - en bolle fylt med godsaker er det uansett!

Middagsbolle m. ovnsbakte grønnsaker, ris, linser & grønne bønner m. sennepsdressing

1 porsjon

1 liten søtpotet
1/2 rødløk
3-4 blomkålbuketter
3-4 brokkolibuketter
en bit sellerirot
1/4 paprika
olivenolje
salt pepper
evt tørket basilikum

ris etter ønske (jeg brukte rester av hvit jasminris)
1/2 boks brune / grønne linser

en neve grønne bønner
1 ts sennep
1 ss eplesidereddik / hvitvinseddik
1 ts olivenolje
1 ts honning
pepper

Del alle grønnsakene i biter, og ha dem på en bakeplate. Ringle over litt olivenolje, salt, pepper og basilikum, og bak i ovnen ved 200 grader til grønnsakene er myke, i ca 20 minutter. Gi de grønne bønnene et raskt oppkok. Vend sammen en rask sennepsdressing av sennep, olje, honning og eddik. Smak til med pepper. Vend bønnene i dressingen. Vend sammen restene av ris og bønner i en skål / bolle. Ha de ovnsbakte grønnsakene i bollen, sammen med de crispy senneps-bønnene. NAM!

nav.pagination {display;}
Grønn pasta m. søtpotet & kokosmelk

Grønn pasta m. søtpotet & kokosmelk

Grønn supersuppe m. erter, kålrot & grønnkål

Grønn supersuppe m. erter, kålrot & grønnkål