HFSlogo2.jpg
Favorittfrokost: Havregrøt m. banan, pære & ristede valnøtter

Favorittfrokost: Havregrøt m. banan, pære & ristede valnøtter

De av dere som har fulgt med happyfoodstories en stund, vet at jeg er et frokostmenneske, og at grøt er noe av det jeg spiser aller mest. Denne oppskriften på creamy havregrøt kan på ingen måte kalles innovativ eller revolusjonerende, men innimellom er det vel litt fint med litt ny frokostinspo, og nye kombinasjonsidéer, er det ikke? Jeg har funnet ut at havregrøt laget med mandelmelk, blir helt fantastisk fyldig, rund og creamy. Noen ganger tenker jeg at det får være grenser for hva man skal mekke selv, selv om mandelmelk er enkelt å lage. Som regel kjøper jeg mandelmelk i butikken, aller helst den sukkerfrie varianten beriket med vitamin D, kalsium og B12, da ren mandelmelk jo er veldig næringsfattig. Bruk for all del annen melk etter ønske, dette er bare er forslag. Det fine med havregrøten, synes jeg, er den behagelige og stabile metthetsfølelsen den gir. I tillegg er havre rik på fiber, i form av betaglukaner, som er kolesterolsenkende, hvilket gjør havre til et supert kornslag å innta hver dag. Jeg varierer som regel havregrøt-toppingen ut i fra sesong, men banan må alltid med. Tar du deg tid til tre min ekstra for å riste valnøttene (varme, sprø valnøtter, NAM!) lover jeg deg at du ikke kommer til å angre på det! 

Havregrøt m. banan, pære & ristede valnøtter

1 porsjon

1 dl havregryn
1 ss linfrø
1 mini klype salt
1 krm ren vanilje (kan fint droppes)
2 dl mandelmelk (eller annen melk etter ønske)
1 dl vann

1 banan
1/2 pære
en neve valnøtter
1-2 jordbær
1 ss tykk yoghurt naturell
honning
kanel

Ha alle ingrediensene i en liten kjele, og kok opp havregrøten på middels varme under omrøring, til du har en creamy konsistens. Rist valnøttene i varm panne, til de er gyllende og det lukter digg. Topp grøten med banan, yoghurt, pære, jordbær og nøtter. Server med honning og kanel etter ønske. GOD MORGEN!

PS: Jeg er nysgjerrig på hva dere har som frokostfavoritt, og hvilke oppskrifter dere evt ønsker dere flere av! Legg gjerne igjen en liten kommentar hvis du har et ønske!

nav.pagination {display;}
Moussaka med linser & søtpotet

Moussaka med linser & søtpotet

Grønn pasta m. søtpotet & kokosmelk

Grønn pasta m. søtpotet & kokosmelk