HFSlogo2.jpg
Pasta m. honning- & balsamicobakte grønnsaker, halloumi & grønnkålpesto

Pasta m. honning- & balsamicobakte grønnsaker, halloumi & grønnkålpesto

Pasta er rask og enkel mat, som passer like fint som rask hverdagsmat som digg feriemiddag. Det fine er jo at pastaretter kan kombineres på så utrolig mange ulike måter. Denne komboen er sommerlig og smakfull med ovnsbakte rotgrønnsaker og digg halloumi. Pastaen jeg har brukt i denne oppskriften er laget kun av soyabønner (!!!), og har derfor mye høyere proteininnhold enn vanlig pasta. I tillegg er den glutenfri, for de som må ta hensyn til slike ting. Det finnes også gode pastatyper med grønnsaker i butikkene om dagen, også og anbefale. Med andre ord, bruk den pastaen du har og liker best, helt vanlig pasta funker selvfølgelig også perf. Det er jo faktisk tilbehøret som har mest og si for smaken, og for å være helt ærlig må jeg si at denne kombinasjonen var av de bedre. Ovnsbakte grønnsaker marinert i honning og balsamico tilfører en nydelig fylde, og er i grunn et god tilbehørstips til det meste. Jeg lage en rask grønnkålpesto av diverse rester i kjøleskapet. Pesto + pasta er jo aldri feil, eller hva? Halloumi fikk også være med, for litt ekstra protein og smak. Jeg digger det, men er det ikke din favoritt kan du gjerne bytte det ut med en annen ost, eller kanskje servere pastaretten med fisk? Uansett: Håper det smaker!

Grønnkålpesto

nok til 2 sultne + litt rester

to gode never grønnkål
en neve basilikum
1 ss solsikkekjerner
1 ss tahini (kan droppes)
1 ss cashewnøttsmør, evt en neve cashewnøtter
2 gode ss revet parmesan
3 ss olivenolje
vann
pepper

Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør til du har en pesto med ønsket konsistens. Juster gjerne med litt vann hvis massen er for tykk. Smak til med pepper.

Pasta m. honning- & balsamicobakte grønnsaker, halloumi & grønnkålpesto

2 personer

3 gulrøtter
1 gul løk
1 rødbete
1 paprika

1 ss honning
1 ss balsamico
1 ss olivenolje
pepper

ca 200 g pasta etter ønske
ca 100 g halloumi

Skrell løk og rødbete, og skjær alle grønnsakene i mellomstore biter. Plasser på en bakeplate. Vend sammen honning, balsamico, olje og pepper i en liten bolle. Hell marinaden over grønnsakene og gni den godt inn ved hjelp av hender. Bak grønnsakene i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter, til de er gyllende og møre. 

Kok pasta etter anvisning på pakken. Del halloumi i skiver på ca 1 cm og stek på hver side i varm panne. Vend pesto inn i ferdig kokt pasta, fordel på to tallerkner og topp med grønnsaker og halloumi.

nav.pagination {display;}
Kald grønn supersuppe m. spinat, mandler & avocado

Kald grønn supersuppe m. spinat, mandler & avocado

Grønn quinoasalat m. ovnsbakt aspargies + sesamlaks

Grønn quinoasalat m. ovnsbakt aspargies + sesamlaks