HFSlogo2.jpg
Grønn quinoasalat m. ovnsbakt aspargies + sesamlaks

Grønn quinoasalat m. ovnsbakt aspargies + sesamlaks

Denne raske, grønne retten er et godt eksempel på hva jeg kan komme til å slenge sammen som en rask middag til kun meg selv. En frisk grønn salat med sennepsdressing smaker nydelig til ovnsbakt laks. Har du rester av ferdig kokt quinoa i kjøleskapet (jeg koker alltid mye så jeg har rester tilgjengelig..) er denne middagen klar på under 20 minutter. Jeg brukte kål og hjertesalat, men bruk det du har og liker best av grønne blader. Quinoa kan også fint byttes ut med feks linser. Jeg synes laksen smaker ekstra godt med et dryss sesamfrø på toppen, for da blir den ekstra sprø. Håper du finner inspo til en rask, næringsrik og smakfull hverdagsmiddag.

Grønn quinoasalat m. ovnsbakt aspargies + sesamlaks

1 person

5 asparges
1/2 gul løk
et stk laksefilet (ca125 g)
olivenolje
sesamfrø
pepper
1/4 sitron

0,5 dl quinoa
en neve grønnkål, finhakket
3 blader hjertesalat, finhakket
ca 75 g grønne erter
5 store grønne oliven

1 ss dijon-sennep
1 ss eplesidereddik / hvitvinseddik
1 ts honning
2 ts olivenolje
saften av 1/4 sitron
pepper

Skrell løk og del i skiver. Del alle aspargesene i ca fire biter. Ha løk og asparges på en bakeplate og ringle over litt olivenolje og pepper. Ha laksen på bakeplaten og dryss litt sesamfrø og pepper på. Ha en bit sitron i med det andre, og bak alt i ovnen på 220 grader i ca 15 minutter. Kok quinoa i dobbel mengde vann. Vend sammen alle ingrediensene til sennepsdressingen. Del oliven i skiver, tin erter og vend så alle ingrediensene til salaten sammen i en bolle. Vend dressingen inn i salaten, og tilsett ovnsbakte grønnsaker. Topp med laks. 

nav.pagination {display;}
Pasta m. honning- & balsamicobakte grønnsaker, halloumi & grønnkålpesto

Pasta m. honning- & balsamicobakte grønnsaker, halloumi & grønnkålpesto

Happy ovnsbakte rotgrønnsaker!

Happy ovnsbakte rotgrønnsaker!