HFSlogo2.jpg
Sommerdessert fra REN, GLAD MAT: Ovnsbakt sommerfrukt

Sommerdessert fra REN, GLAD MAT: Ovnsbakt sommerfrukt

Foto: Morten Brun

Foto: Morten Brun

Denne oppskriften er hentet fra kokeboken min REN, GLAD MAT som kom ut i januar. Oppskriften på ovnsbakt sommerfrukt er superenkel og perfekt lett dessert nå som sola varmer, og mange av dere forhåpentligvis nyter late feriedager. Har du ikke ferie, vil desserten uansett få deg til å drømme søtt om lange, lyse sommerkvelder og solskinn på nesetippen, uansett når du spiser den. Desserten kan selvfølgelig fint lages med frosne jordbær (eller andre bær) i vintersesongen, og for eksempel epler eller pærer i stedet for nektarin. Har du ikke mascarpone kan du fint servere frukten med litt gresk yoghurt eller kesam i stedet.

Ovnsbakt sommerfrukt med ingefær, mascarpone og pistasjnøtter

4 personer 

500 g jordbær
4 nektariner
2 cm ingefærrot
2 ss honning
saften av ½ sitron
1 ts ren vanilje

250 g mascarpone
en neve pistasjenøtter

Rens jordbær og del dem i to. Del nektariner i båter. Plasser frukten i en ildfast form eller på en stekeplate. Riv ingefærrot på et rivjern. Vend frukten i ingefær og honning. Bak frukten i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter. Server varm frukt med mascarpone og hakkede pistasjnøtter. 

Du finner REN, GLAD MAT i de aller fleste bokhandler i hele Norge. Boken kan også bestilles her. Jeg håper de av dere som har boken har funnet noe dere liker! Jeg blir også superglad på tilbakemeldinger på hva slags oppskrifter dere ønsker dere mere av! 

Fortsatt god sommer!

nav.pagination {display;}
Moussaka m. Västerbottensost, spinat & bakte poteter

Moussaka m. Västerbottensost, spinat & bakte poteter

Kald grønn supersuppe m. spinat, mandler & avocado

Kald grønn supersuppe m. spinat, mandler & avocado