HFSlogo2.jpg
Ovnsbakt omelett med grønnsaker

Ovnsbakt omelett med grønnsaker

Denne retten er en blanding mellom en omelett og en pai. Det er enkelt å lage vellykket omelett når den bakes i ovnen, så lenge du har en egnet form. Det fine med det er at du kan fylle omeletten stappfull med masse deilige grønnsaker, og det er mindre risiko for å svi omeletten under. Du må gjerne fire- eller seksdoble oppskriften, og bruke en alminnelig paiform. Jeg brukte en liten porsjonsform. Kle formen med bakeark, så er den enkel å få ut. Bruk selvfølgelig gjerne andre grønnsaker, her blir det meste godt! Denne retten er like fin til både frokost, brunsj, lunsj og lett middag!

Ovnsbakt omelett med grønnsaker

1 porsjon

10 cm purre (evt ½ løk)
½ rød paprika
en neve spinat
4-5 buketter brokkoli
en liten neve revet ost
2 egg
en skvett melk eller vann
1 ts provencekrydder
pepper
parmesan til toppen (kan fint droppes)
olje til steking

Stek finhakket purre og paprika mykt i litt olje. Ha i spinaten og la den så vidt falle sammen. Kle en liten ildfast form med bakepapir. Ha de stekte grønnsakene i formen, sammen med revet ost. Visp sammen egg, melk og krydder, og hell over grønnsakene. Topp med parmesan, og stek i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Steketiden er avh av størrelsen på formen, så sjekk at omeletten er gylden på toppen og fast inni. Server med feks avocado og en frisk salat. Smaker like godt kald, så dette er også perfekt nistemat. 

nav.pagination {display;}
Frokosttips: Grøt x 2 + blåbær- & ingefærsyltetøy

Frokosttips: Grøt x 2 + blåbær- & ingefærsyltetøy

Havre- og peanøttkjeks + NYTT DESIGN!

Havre- og peanøttkjeks + NYTT DESIGN!