HFSlogo2.jpg
Frokosttips: Grøt x 2 + blåbær- & ingefærsyltetøy

Frokosttips: Grøt x 2 + blåbær- & ingefærsyltetøy

Hvis jeg kan velge, spiser jeg som regel aller helst havregrøt til frokost hver dag. Kjedelig, kanskje, men det gjør magen min glad og jeg blir mett på en god og helt perfekt måte. Jeg varierer ofte mellom ulike typer korn og frø, men faller alltid tilbake på den gamle klassiker´n. Her får du oppskriften på de to grøtvariantene jeg spiser aller mest: Klassisk havregrøt og bokhvete-havregrøt. Husk at det er toppingen på grøten som utgjør all forskjell, så det aller morsomste er kanskje å variere mellom ulike toppinger. Her får du også oppskriften på en perf grøt-topping, nemlig hjemmelaget blåbær- og ingefærsyltetøy. Godmorgen!

Klassisk havregrøt

1 porsjon

1 dl havregryn
1 ss linfrø
1 tanke salt
2 dl valgfri melk (jeg varierer mellom kumelk, soyamelk, mandelmelk, kokosmelk og havremelk)
1/2 dl vann

Ha havregrøt, salt og linfrø i en liten kjele. Tilsett melk og vann, og kok til ønsker konsistens under omrøring.

 

Bokhvete- & havregrøt

1 porsjon

0,5 dl bokhvete
0,5 dl havregryn
en klype salt
1,5 dl vann
1,5 dl melk
en tanke kanel

Ha bokhvete og vann i en gryte og kok opp til vannet har kokt inn og bokhveten er myk, ca 6 minutter. Tilsett så havregryn, salt, kanel og melk og kok videre i et par minutter til du har grøt med ønsker konsistens. 

FAV GRØTTOPPING:

Banan, eplebiter, cottage cheese, syltetøy, ristede valnøtter, ferske bær, honning og kanel. 

Blåbær- og ingefærsyltetøy

1 mellomstort syltetøyglass

500 g blåbær (jeg brukte frosne)
0,5 dl vann
3 ss sukker / honning
3 cm fersk ingefærrot, revet
1 ts revet sitronskall
1 ss chiafrø

Kok opp blåbær med litt vann. Tilsett revet ingefær og sitron, samt sukker, og la det småkoke i ca 20 minutter. Sku av varmen, tilsett chiafrø (gjør syltetøyet tykkere i konsistensen!) og avkjøl før du heller over på et rent glass. Oppbevar i kjøleskap. 

nav.pagination {display;}
Mac´n cheese med ovnsbakt brokkoli, søtpotet- & cottage cheese

Mac´n cheese med ovnsbakt brokkoli, søtpotet- & cottage cheese

Ovnsbakt omelett med grønnsaker

Ovnsbakt omelett med grønnsaker