HFSlogo2.jpg
Mac´n cheese med ovnsbakt brokkoli, søtpotet- & cottage cheese

Mac´n cheese med ovnsbakt brokkoli, søtpotet- & cottage cheese

Jeg har i grunn ikke noe spesielt forhold til den amerikanske retten Mac´n Cheese, annet enn at jeg synes det er en rett som ser i overkant greasy ut. Ideen til denne ovnsbakte pastaformen tar utgangspunkt i en klassisk mac´n cheese, men inneholder mere grønt og mindre ost enn originalen. En real (og comfy!) middag, som passer like godt til hverdags som til ekstra hygge. Temmelig sikker på at dette er en barnevennlig vegetarrett, som kan lure i selv den mest hardbarka grønnsaksnekter litt brokkoli:):) Tips: Lag dobbel porsjon og frys ned rester! Dette er supert og ha i fryseren i porsjonsformer og varme opp når du må ha middag kjapt! Håper det smaker.

Mac´n cheese med ovnsbakt brokkoli, søtpotet- & cottage cheese

1 mellomstor form / nok til 4 personer

9 dl pasta (jeg brukte fullkornspenne)
1 hel brokkoli
200 g grønne erter
en god neve fersk spinat, hakket

1 stor søtpotet
300 g cottage cheese
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
salt + pepper

2 ss smør
2 ss mel
5 dl melk
to gode never revet parmesan
1 krm muskat

1 stk mozarella
1 ts provencekrydder

Skrell søtpoteten, del den i biter og kok bitene møre i lettsaltet vann. Kok pasta. Del brokkolien i buketter, ha bukettene på en bakeplate, ringle med olivenolje, salt og pepper og bak brokkolien i ovnen i ca 15 minutter. Tin ertene. Vend sammen kokt pasta, bakte brokkolibuketter, erter og finhakket spinat i en ildfast form. 

Over til sausen: Ha kokt søtpotet, cottage cheese, hvitløk, olivenolje og litt salt og pepper i en mixer, og kjør det til en jevn puré. I en gryte smelter du smør, rører inn mel og sper på med melk mens du visper konstant. Du har nå en jevning som skal tykne. Ha i muskat og revet parmesan. Vend ostesausen inn i søtpotetpuréen. 

Vend all den våte oste- og søtpotetmassen inn i pastablandingen i formen, til det hele er godt fordelt. Topp formen med skiver av mozarella, og gjerne litt pepper og provancekrydder. Bak midt i ovenen på 200 grader i ca 30 minutter, til formen er gyllen på toppen. Server med en fresh og enkel salat, samt et dryss fersk parmesan! NYT. 

nav.pagination {display;}
Croque madame (ala ostesmørbrød med egg)!

Croque madame (ala ostesmørbrød med egg)!

Frokosttips: Grøt x 2 + blåbær- & ingefærsyltetøy

Frokosttips: Grøt x 2 + blåbær- & ingefærsyltetøy