HFSlogo2.jpg
Muslibarer med peanøttsmør

Muslibarer med peanøttsmør

Disse små barene er supre som et lite mellommåltid i farta, og perfekt ha i sekken eller veska på en travel dag. Ikke minst er de perf tur-snacks nå i påsken. De passer også supert når søtsuget (og sulten) melder seg litt utpå ettermiddagen, gjerne med en kaffekopp ved siden av. Tilsett gjerne andre nøtter og frø etter ønske. Litt tørket frukt passer også utmerket, feks gjerne rosiner, tørkede tranebær, dadler eller aprikoser! Sjokoladen kan selvfølgelig droppes, men kombinasjonene av peanøtt og sjokolade er goood. 

Muslibarer med peanøttsmør

8 stk

3 dl havregryn
1 dl mandler (eller andre nøtter etter ønske)
1 dl sesamfrø
1 klype salt

0,5 dl sukker eller honning
50 g smør
25 g kokosolje (ca 2 ss, for smaken, bytt gjerne ut med smør)
3 ss peanøttsmør

50 g mørk sjokolade

Rør sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smelt smør, kokosfett og sukker/honning sammen med peanøttsmøret i en liten kjele. Rør så det våte inn i det tørre. Kle en liten form med bakepapir (min var ca 20x15), og press den fuktige røra hard ned i formen. Flat ut med en skje. Smelt sjokolade og ringle sjokoladen over formen. Sett formen kaldt i minst 30 minutter, før du skjærer ruter i ønsket størrelse med en skarp kniv. Oppbevar i kjøleskap. 

nav.pagination {display;}
Spicy rød thaicurry med nudler

Spicy rød thaicurry med nudler

Byggotto med grønnkål & lilla søtpotet

Byggotto med grønnkål & lilla søtpotet