HFSlogo2.jpg
Spicy rød thaicurry med nudler

Spicy rød thaicurry med nudler

Dette er en skikkelig tilfredsstillende, rask hverdagsmiddag som jeg har laget til meg selv ganske ofte i det siste, i ulike varianter. Thai er aldri feil, og har du en god currypaste, er det lett og lage digg thaimat. Jeg har brukt vanlig rød currypaste i denne oppskriften, men du kan gjerne eksperimentere med andre typer. Grønnsakene kan selvfølgelig også varieres ut i fra hva du har. Prøv deg frem. 

Spicy rød thaicurry med nudler

1 person

1 fedd hvitløk
15 cm purreløk
1-2 ts rød thai-currypaste
olje til steking

5 små sjampinjong (eller 1-2 store)
1/3 paprika
1 stor gulrot
1/2 boks hvite bønner (ca 100 g)
en neve fersk spinat
1/2 boks minimais (hermetisk)
en porsjon tynne nudler (jeg brukte soba-nudler)
3 dl grønnsakskraft
1 dl kokosmelk

koriander og sriracha til servering

Stek hvitløk og purre raskt i litt olje og currypaste. Del de andre grønnsakene i passe store biter, og tilsett resten av grønnsakene sammen med grønnsakskraft i gryta. Kok til gulrøttene er myke, ca 10 minutter. Tilsett så nudler rett i gryta (jeg brukte soba-nudler som kun skal koke i ett minutt, men bruker du en annen type kan du godt koke den for seg og tilsette til slutt). Rør tilslutt inn kokosmelk og la alt varmes til kokepunktet. Du skal nå ha en tykk gryte. Server med fersk koriander og gjerne en god dose sriracha (chillisaus), hvis du er av typen som liker det! God middag!

nav.pagination {display;}
Kanelsnurrer med havre

Kanelsnurrer med havre

Muslibarer med peanøttsmør

Muslibarer med peanøttsmør