HFSlogo2.jpg
Kanelsnurrer med havre

Kanelsnurrer med havre

Kanelboller er alltid en sikker vinner, og jeg eksperimenterer ofte med litt ulike varianter. Jeg er veldig fan av havregryn i bakst, da det gir en god sødme og nøtteaktig smak, for ikke å snakke om saftigere boller og bedre næringsinnhold. Vinn-vinn. Dette er rett og slett en ganske klassisk bolledeig, der litt av melet er byttet ut med havremel, og sukker byttet ut med honning. Jeg synes honning gir en god smak i baksten, men du kan selvfølgelig bruke vanlig sukker også, det er helt det samme. Bruk deigen til vanlige boller eller kanelsnurrer. Håper det smaker!

Kanelsnurrer med havre

ca 12 stk

6 dl havregryn
6-7 dl hvetemel
1 krm salt
1 ts kardemomme
1/2 pk tørrgjær, evt 25 g færsk
80 g smør, romtemperert

1 egg
5 dl melk
80 g honning

FYLL:
smør
brunt sukker
kanel

Mal mel av havregryn, og vend sammen alle tørre ingredienser i en bakebolle. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til å elte deigen godt sammen. Jeg tilsatte smøret romtemperert, og knadde det inn i deigen, før jeg tilsatte lunken melk og flytende honning. Elt deigen godt til du har en fast og smidig deig. La deigen heve i minst en time. 

Kjevle ut deigen til en flate med ca 1-cm tykkelse. Smør smør på hele flaten, ringle over godt med sukker og kanel. Rull sammen deigen til en rull, og del opp i boller med tykkelse på ca 5 cm. Plasser bollene på en bakeplate og etterhev i minst 30 minutter, før du pensler med egg og steker i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter. NYT!

nav.pagination {display;}
Sesamlaks med lun grønnkålsalat

Sesamlaks med lun grønnkålsalat

Spicy rød thaicurry med nudler

Spicy rød thaicurry med nudler