HFSlogo2.jpg
Sesamlaks med lun grønnkålsalat

Sesamlaks med lun grønnkålsalat

Denne retten er perfekt rask, smart og næringsrik middag som står på bordet på 20 minutter. Bytt gjerne ut quinoa med feks fullkornsris eller byggryn. Grønnkål er en skikkelig smart grønnsak, stappfull av næring, men jeg synes helt ærlig at den er litt vel seig å spise rå. Etter inspo fra en salat mamma laget til meg for ikke så lenge siden, har jeg nå (endelig) lært meg at grønnkålen smaker såå mye bedre når man damper den litt! Jeg hadde en god neve strimlet grønnkål i en skål, helte kokende vann over, og lot det stå i ca 30 sekunder før jeg helte av vannet. Tips. 

Sesamlaks med lun grønnkålsalat

1 porsjon

en god neve strimlet grønnkål
en porsjon kokt quinoa (ca 1/2 dl tørr)
1/2 squash
2 sopp (jeg brukte østerssopp)
1-2 fedd hvitløk (avh av preferanse)
olje til steking
pepper

1 stykke fersk laks
1 ts sesamolje
1 ts soyasaus
sesamfrø

Kok quinoa i dobbel mengde vann. Ha laksen i en liten ildfast form, og ringle over sesamolje og soyasaus. Strø sesamfrø over og bak i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter (avh av str), til laksen er sprø på toppen. 

Ha grønnkål i en bolle og hell over kokende vann. La stå i ca 30 sekunder før du heller av vannet. Finhakk hvitløk, og stek hvitløk og biter av squash og sopp blankt i litt olje. Smak til med pepper. Vend dampet grønnkål sammen med quinoa og stekte grønnsaker i en bolle, og topp med sesamlaks! Digg middag på 1-2-3 værsågod. 

nav.pagination {display;}
Bananbrød-muffins med eple

Bananbrød-muffins med eple

Kanelsnurrer med havre

Kanelsnurrer med havre